Photo by Federico Gambarini / dpa / AFP
annonse
annonse

De store demografiske endringene som har funnet sted i Europa de siste 50 årene har ført til mye negativitet blant dem som ser hva som foregår.

De som kritiserer utviklingen blir ofte beskyldt for å ha en hatefull tone, rasistiske holdninger, og liknende. Jeg har hatt og observert mange diskusjoner om dette med politisk korrekte, og min erfaring er at et ønske om etnisk og kulturell kontinuitet for innfødte europeere, blir assosiert med rasisme uansett, hvordan man formulerer det, også hvis man uttrykker det på en positiv måte, uten snev av sinne eller hat mot andre folkegrupper.

Jeg har også fulgt med på mange organisasjoner, partier og enkeltpersoner som kjemper for kontinuitet for europeere, og sett at ingen har blitt akseptert, uansett hvordan de fremlegger budskapet. Politisk korrekte finner alltid en eller annen grunn til å diskreditere. Det finnes per i dag ingen som taler åpent for etniske europeeres interesser uten å bli mislikt av politisk korrekte, til tross for at politisk korrekte støtter andre etniske grupper, som kjemper for sine interesser.

annonse

Les også: Salvini raser etter at migranter ble satt i land på Lampedusa

Det oppfattes som naturlig at etniske minoriteter i europeiske land organiserer seg for å fremme sin gruppes interesser. Men at innfødte europeere gjør det samme, er ikke akseptabelt. Hvite amerikanere som bekjemper en utvikling som vil gjøre dem til en minoritet, blir fremstilt på en svært negativ måte. Enten er de rasistiske konspirasjonsteoretikere, halvrasistiske gamlinger som motsetter seg endring, eller noe annet negativt.

Hvis man gir uttrykk for at det ikke vil være i hvites interesser å bli en minoritet i eget land, og man sier dette på en måte som på ingen måte er konspiratorisk, rasistisk eller hatefull, er min erfaring at responsen blir noe à la «dette høres ut som hvit nasjonalisme», «dette minner meg om nazisme», eller lignende. Det kan se ut som politisk korrektes holdning er at det er illegitimt i seg selv at hvite europeere fremmer sine interesser, eller i det hele tatt tenker som gruppe.

Hvis de politisk korrekte motsetter seg denne påstanden, kan man stille dem følgende spørsmål: Finnes det noen måte å fremme hvite europeeres interesser på, som de ikke vil oppfatte som rasistisk?

annonse

Les også: Risikerer innvandringskritikere å miste jobben?

At mennesker med afrikansk eller arabisk opphav har rett til å tenke på sine etnokulturelle interesser, uansett om de bor i Europa eller sine opprinnelsesland, blir tatt som en selvfølge. Da er det vel like selvfølgelig at hvite europeere kan gjøre det samme?

Min erfaring med politisk korrekte er at de ikke vil svare bekreftende på slike spørsmål. Holdningen deres er enten at å fremme hvite europeeres interesser er ensbetydende med undertrykkelse av minoriteter, siden hvite er majoriteten i Europa; eller de vil angripe premissene for spørsmålene med utsagn av typen:

«Hva mener du med hvite europeere?», «Hvorfor skal de kjempe for sine interesser?», eller lignende.

De legger imidlertid helt andre holdninger for dagen hvis man stiller samme spørsmål om ikke-europeere. Det kan se ut som at svaret på spørsmålet i tittelen er ja.

annonse

Å kjempe for etnisk og kulturell kontinuitet for innfødte europeere, er illegitim rasisme, uansett. Men jeg tror dette kun er tilsynelatende.

Les også: Sveriges hippie-kulturminister: Selvsagt at barnehijab skal vises på bilder

Jeg tror de aller fleste politisk korrekte innerst inne vet at de tilhører en etnisk gruppe det er verdt å ta vare på, og at det ikke er i deres interesse å bli en minoritet i sitt eget land. Motviljen mot å erkjenne dette, kommer etter min oppfatning av en slags irrasjonell frykt for rasisme som er innprentet i oss europeere etter andre verdenskrig. Assosiasjonen mellom hvite mennesker og rasisme er så sterk, og frykten for å gjøre noe som kan minne om rasisme så stor, at det har bikket over i en selvutslettende fornektelse av egen identitet og interesser.

Mange politisk korrekte har etter mitt skjønn en ubevisst forestilling om at hvis vi, som tilhører majoritetsbefolkningen i Europa, fremmer våre interesser, vil det gå ut over minoritetene. Med andre ord tenker de i form av et nullsumspill:

Om noen får mer, må andre få mindre. Men la oss tenke i andre baner, og se hvilke positive muligheter det kan skape om også vi europeere tenker mer på hva som er bra for oss. Akkurat som individer kan tenke på seg selv samtidig som de tar vare på andre, kan også grupper eller nasjoner ha samme innstilling. At vi tenker på hva som er bra for oss etniske nordmenn, betyr ikke at vi kun trenger å tenke på det og aldri ha andre grupper i tankene.

Les også: Salvini: – Europa kan risikere å bli et islamsk kalifat

Hvordan vi forholder oss til flyktninger er et eksempel. Det blir ofte fremstilt som om solidaritet med mennesker på flukt er ensbetydende med å ta imot et stort antall flyktninger til Europa. Jo flere man tar imot, jo mer solidarisk er man. Og hvis man vil stoppe den demografiske utviklingen, fremstilles det som om vi må «stenge grensene», det vil si slutte å ta imot flyktninger. Men så svart/hvitt er heldigvis verden ikke.

For det første kan man argumentere for at det er mer solidarisk å hjelpe flyktninger i nærområdene, fordi vi da kan hjelpe flere, samtidig som vi kan gi flyktningene skolegang, jobb, bolig og så videre uten å påføre dem belastningen det er å komme til et fremmed land, hvor de må tilpasse seg en annen kultur.

annonse

Les også: «Antirasister» med sugerør i statskassa

For det andre går det helt fint an å ta imot flyktninger som av ulike grunner ikke kan være i nærområdene, samtidig som vi snur den demografiske utviklingen, hvis vi legger om politikken slik de har gjort i Danmark, og legger opp til at hovedregelen er at flyktninger skal returnere til nærområdene så snart det er mulig.

Den demografiske utviklingen kan snus, samtidig som vi viser solidaritet. Dette er et eksempel på hvordan man kan tenke på sin egen gruppe, samtidig som man tenker på andre grupper.

Det er fullt mulig å ta bedre vare på vårt eget land og befolkning, samtidig som vi er imøtekommende og solidariske med andre folk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon