- Resett - https://resett.no -

Barnegjeng terroriserer nabolag i Sverige – truer kvinner med voldtekt og mishandler andre barn

På et sted som kalles Grums i Sverige har en gjeng med barn i alderen 8 til 10 år satt skrekk i et nabolag, med både fysiske og verbale angrep. 

Barna slår andre med klubber, og truer kvinner med voldtekt. Problemene begynte for omlag et år siden, men har eskalert under våren og forsommeren. Nå har den lokale leietagerforeningen, et utleieforetak, kommunen og politiet kommet sammen for å forsøke å finne en løsning på problemene. 

– De har kastet stein eller slått med metallrør og pinner, slik at barn har begynt å blø. Det verste var at et barn fikk kvelertak som etterlot seg merker. Men det handler også om seksuelle trusler: «jeg skal sexe deg» eller «jeg skal voldta deg», sier beboeren Malin til magasinet Hem & Hyra [1].

annonse

– Min ene datter gråter på kveldene og vil at vi skal dra til campingvognen fordi hun er så redd. Og vi kan ikke si ifra heller for da kommer represalier: de stapper søppel inn i brevsprekken, eller går etter mine barn enda mer, når jeg ikke er med. Eller så er de dristige med en gang man sier ifra. Å som voksen bli spyttet i ansiktet og få høre at «jeg lytter ikke til deg, for du er kvinne», og bli kalt for ord som jeg ikke engang vil ta i min minn, er utrolig krenkende. Det kan høres merkelig ut for den som ikke har opplevd det – men man mister liksom alt når et barn gjør sånt mot en, og vet ikke hva man skal ta seg til.

Les også: Svensk forfatter: Sverige er i krig og politikerne har skylden [2]

«Fremmedfiendtlighet»

Den lokale leietagerforeningen bekymrer seg mest for at dette kommer til å øke «fremmedfiendtligheten», ettersom dette dreier seg om barn til nylig ankomne migranter.

– De som steller i stand bråk, ugagn og vold i dette tilfellet er barn til nyankomne. Derfor begynner naboer å dra koblinger mellom problemene og fremmedfiendtlige meninger. I lengden leder dette til et veldig segregert boligområde, der naboer i mangt og mye snakker om «vi mot dem», hvilket bare kommer til å eskalere om det ikke brytes veldig snart, sier foreningen i en uttalelse. 

Tatt på sengen

Det lokale politiet later til å være tatt på sengen av volden og de grove tilfellene av trakassering barna utsetter naboene for.

– Jeg har ikke under mine år som politi vært vitne til at så unge mennesker går sammen, og kommer med sånne grove trusler og voldsomheter, sier politimannen Lennart Hynynen. 

Men stakkarsliggjøringen av disse barna er aldri langt unna. Hynynen påpeker at disse problemene gjerne har opphav hos foreldrene, og at disse ikke kan svensk i det hele tatt. Derfor vil man ordne det slik at man får et møte med foreldrene med tolk, «for disse barna trenger hjelp, og det kan ikke vente», mener betjenten.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse