- Resett - https://resett.no -

«Borgerkrig» i Det demokratiske partiet mellom Pelosi og Ocasio-Cortez – med anklager om rasisme

Maktkampen i Det demokratiske partiet mellom speaker, Nancy Pelosi, og fremadstormende kongresskvinne, Alexandria Ocasio-Cortez, fortsetter å tilspisse seg.

Kjernen i konflikten handler om et lovforslag [1] som ble godkjent av Kongressen i forrige uke – angående finansiering av humanitært arbeid langs USAs sørlige grense. 4,6 milliarder dollar ble satt til side for å ta hånd om barn i amerikansk føderal varetekt, og loven presiserer at ingen av pengene kan brukes til å finansiere byggingen av en grensemur.

Mens de fleste demokratiske kongressmedlemmene stilte seg i linje bak Nancy Pelosi for å støtte lovforslaget, var fire ferske kongresskvinnene – Alexandra Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley – sterkt imot.

annonse

Uenigheter

Mens Pelosi ønsket at hjelpen skulle komme raskest mulig frem til migrantene, gikk de andre til orde for et mer omfattende lovforslag. De hevdet at man ikke kan stole på at Trump-administrasjonen ikke vil avlede penger fra humanitær hjelp til tiltak for å stoppe innvandring. De ønsket også å lovfeste flere beskyttelser for barna og høyere standarder for omsorg.

Les også: Trump fortsetter å gjøre det bedre i meningsmålingene [2]

annonse

Som følge av uenighetene, gikk de ferske kongresskvinnene offentlig ut på sosial medier og luftet sin misnøye – til Pelosi store ergrelse.

– Disse personene lever i sin egen Twitter-verden, men de har ikke noe støtte i Kongressen. De er fire personer, og det er hvor mange stemmer de kommer til å få, sa [3] en oppgitt Pelosi til New York Times forrige helg.

Rasisme?

På onsdag slo Ocasio-Cortez hardt tilbake i et intervju [4] med Washington Post. Hun sa at Pelosis kommentarer var mer enn respektløse og insinuerte at noe annet kunne ligge bak.

– Men den vedvarende uthengingen, kom det til et punkt hvor det var helt respektløst – ved å eksplisitt peke ut nyvalgte fargete kongresskvinner, sa hun.

Pelosi slår tilbake

Samme dag som intervjuet til Ocasio-Cortez ble offentliggjort, slo Pelosi tilbake og advarte de ferske kongresskvinnene om å roe ned kritikken mot partiets etablissement på Twitter. Hun kom med en skarp beskjed til alle demokrater i Kongressen.

Les også: Joe Biden i hardt vær etter kontroversielle uttalelser [5]

annonse

– Har du en klage? Da kommer du til meg og snakker om den. Men ikke tweet om våre medlemmer og forvent at vi skal mene at det bare er greit.

Fordel for Trump

Konflikten viser ennå ingen tegn til å dabbe av, og det er fortsatt utvist hva konsekvensene for de involverte og Det demokratiske partiet kommer til å bli.

Det er derimot sannsynlig at Republikanerne og Trump-administrasjonen kommer til å dra nytte [6] av konflikten, jo lenger den haler og drar ut.

Tegn abonnement [7] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474