- Resett - https://resett.no -

Luftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad

Den saudiledede alliansen har gjennomført en rekke luftangrep mot Jemens hovedstad Sana, som kontrolleres av Houthi-opprørerne.

Lørdagens bombetokt kommer etter at alliansen innledet en offensiv mot det den omtaler som legitime opprørsmål i Sana.

Innbyggere sier angrepet var rettet mot flere av houthienes militærleirer i byen og at man kunne se røyk fra områdene som var truffet. Det er ikke klart om noen er drept i luftangrepene.

annonse

En talsmann for den saudiledede alliansen sier fem luftvernposisjoner og et missildepot var mål for lørdagens angrep. Houthiene sier deres droner rammet en flybase i Saudi-Arabia samme dag.

Angrepene kommer samtidig som FN-utsending Martin Griffiths jobber for å blåse nytt liv i fredsprosessen i det fattige landet. Siden 2014 har Jemen vært herjet av en ødeleggende konflikt mellom den saudistøttede regjeringen og Houthi-opprørerne, som støttes av Iran. Saudi-Arabia frykter at houthiene vil gi Iran et brohode på Den arabiske halvøya.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474