- Resett - https://resett.no -

Pelosi og Ocasio-Cortez skal møtes for å forsøke å begrave stridsøksen

Nancy Pelosi og Alexandria Ocasio-Cortez skal møtes for å få en slutt på en pågående intern splid i Det demokratiske partiet.

Ifølge [1] Fox News, skal lederen for Demokratenes gruppe i Kongressen, Nancy Pelosi, møte den venstreorienterte kongresskvinnen, Alexandria Ocasio-Cortez på fredag. Målet er å forsøke å sette en strek over den pågående striden mellom progressive og moderate krefter innad i Det demokratiske partiet.

Progressive demokrater har rettet kritikk mot moderate partifeller over en lengre periode, og anklaget dem for å fremme politikk som hjelper Trump-administrasjon – enten direkte eller indirekte.

annonse
[2]

Moderate demokrater har på sin side anklaget progressive partifeller for å presse for hardt for brå politiske endringer, som de mener kan sette partiets nåværende flertall i Kongressen i fare.

Motstridende forventninger

De to kvinnene har uttrykt at de har forskjellige forventninger om hva møtet vil bringe.

annonse
[3]

Mens Pelosi sier at hun «ser frem til» å møte Ocasio-Cortez for «finne en løsning på motsetningene», forsøker den 29 år gamle ferske kongresskvinnen fra New York å bagatellisere møtet.

Les også: «Borgerkrig» i Det demokratiske partiet mellom Pelosi og Ocasio-Cortez – med anklager om rasisme [4]

– Dette er ikke klimaks. Jeg vil bare prøve å sørge for at vi har en åpen kommunikasjonslinje og at vi er på samme side, sier hun.

Grensefinansiering

Feiden begynte tidligere denne måneden da Ocasio-Cortez og de andre ferske progressive demokratiske kongresskvinnene – Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley – stemte mot en grensefinansieringspakke på 4,6 milliarder dollar, som flertallet av demokratiske kongressmedlemmer stemte for.

Les også: «Borgerkrig» i Det demokratiske partiet mellom Pelosi og Ocasio-Cortez – med anklager om rasisme [5]

annonse

Målet med pakken var å forbedre forholdene i migrantleire langs grensen mellom USA og Mexico, men de progressive kongresskvinnene mente at den ikke gikk langt nok, og valgte derfor å stemme imot.

Beslutningen om å bryte i rekkene irriterte Pelosi, som sa i et intervju med New York Times at kvinnene lever i sin egen boble på sosiale medier, og at de ikke representerer Det demokratiske partiet.

– Disse personene lever i sin egen Twitter-verden, men de har ikke noe støtte i Kongressen. De er fire personer, og det er hvor mange stemmer de kommer til å få, sa hun.

Kommentarene gjorde Ocasio-Cortez rasende, som insinuerte at Pelosi hadde rasistiske insentiver da hun gikk etter de fargete minoritetskvinnene på den måten.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474