- Resett - https://resett.no -

MDG-kandidat mener vi bør tenke på alternative begravelser

Årlig dør mange mennesker og vi bør tenke alternativt på hvordan vi skal begrave dem etterhvert som det blir stadig flere mennesker på denne planeten.

Det er Paul Johannessen, 7. kandidat fra Bergen MDG, som skriver om dette i Klassekampen. [1] Han beskriver tradisjonelle begravelser som basert på familie, kultur, tradisjon, religion eller livssyn. Kremering som er en ofte brukt begravelsesmetode, krever 100 liter fossilt drivstoff for å kremere en gjennomsnittlig person, skriver han.

Les også: SAS med intern gransking etter at kiste med død far ble feilsendt til Polen [2]

annonse

I steden for å begrave folk i kister som hindrer den naturlige dekomposisjon av kroppen, kunne man begravde folk slik at kroppen forsynte jorden med næring, spekulerer han og ser for seg en skog basert på naturlige begravelser.

Men best av alt er om man benytter seg av alkalisk hydrolyse, eller vannkremering, skriver forfatteren. Det er en kjemisk væske som kroppen blir lagt i og under trykk og varme brytes kroppen ned raskere enn ved vanlig kremering. Det som er igjen er en steril væske som dreneres vekk og et hvitt pulver fra de oppløste beinene. Pulveret ligner asken man får fra vanlig kremering og kan overleveres til pårørende. En bonus her er at alt av implantater også kan gjenvinnes, avslutter den bergenske MDG-politikeren.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474