Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Som følge av medierapporter om Resetts underskudd i 2017 og 2018 på til sammen 3,5 millioner kroner, får vi inn en del henvendelser fra bekymrede lesere som lurer på om vi overlever. Og det skal vi klare.

Underskuddene i fjor var som forventet, gitt den annonseboikotten vi er utsatt for. På utgiftssiden prøver vi å spare så mye som mulig, men det er et nivå vi ikke kan falle under, uten at tilbudet av stoff ut til dere simpelthen ikke er bra nok. Vi har folk på vakt 24 timer i døgnet, og vi modererer 21 timer hvert døgn.

Les også: Karin Andersen (SV) truer Resett-annonsører med boikott, nekter å handle med de som støtter «rasister»

annonse

Resett brukte drøyt seks millioner kroner i 2018, og vi kommer til å bruke litt mer i år. Staben er forsterket med Lars Akerhaug, og vi ha nå også fått den tidligere politispaneren Jørgen Granberg med på laget. Vi synes selv at Resett har blitt bedre enn det var, og ytterligere forbedringer er også målet i årene som kommer.

Når det gjelder økonomien, er det liten tvil om at det er abonnement/medlemskap og donasjoner fra dere lesere vi må basere oss på. Vi nærmer oss nå 2500 medlemmer og i tillegg er det mange hundre av dere som donerer faste beløp og mange som hiver inn en slant på Vipps, SMS eller bankkonto i ny og ne.

I løpet av årets syv første måneder har Resett faktisk så vidt fått inn mer penger enn vi har hatt utgifter. Vi går med «overskudd» så langt. En del av dette skyldes at folk har betalt inn hele årsabonnementet med en gang, så i realiteten er vi nok bitte litt i underskudd.

Men trenden er klar: Dere donerer mer enn før, og det er helt realistisk å basere en bærekraftig drift på leserne. Å gå i balanse i 2019 er absolutt innen rekkevidde. Og det må vi klare. Det er vanskelig å finne nye aksjonærer som tør å støtte Resett.

annonse

Totalt har vel i underkant av ti tusen ulike mennesker donert til Resett i løpet av de snart to årene vi har eksistert, og dette er ikke så mange av de totalt fem hundre tusen som er innom Resett hver måned. Selv en tynn suppe som Dagsavisen klarer å få 17 000 betalende abonnenter. Det skal ikke så mye til.

Jeg føler derfor som redaktør og daglig leder av Resett at det er riktig å fortelle dere at situasjonen ikke er så kritisk som de røde tallene fra 2017 og 2018 viser. Pilene peker oppover, og hvis situasjonen virkelig blir kritisk, skal jeg rope ut.

Under ingen omstendigheter kommer vi til å legge ned Resett, det har dere mitt ord på.

Hjelp oss

Men grunnen til at vi har en mer oppløftende økonomisk situasjon i 2019, er jo også at vi maser på dere om økonomisk støtte – og det må dere nok være forberedt på fremover også. For det er på disse oppfordringene at folk responderer.

annonse

Vil dere derfor at Resett skal vokse videre og være det etterlengtede korrektiv og alternativ til de etablerte mediene og den ideologiske ensrettingen i skoleverk og akademia, tegn dere et medlemskap eller klikk her for å støtte oss gjennom PayPal eller på andre måter.

Du kan også sende Vipps124526 eller gjøre fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Du kan også gi over SMS ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon