- Resett - https://resett.no -

Angrep mot muslimer er forkastelig, og må spesielt fordømmes av islamkritikere

Det er en ung, hvit mann som er pågrepet for angrepet på en moské i Bærum [1]. Dermed er heller ikke de etablerte mediene tilbakeholdne med å gi signalement. Opplysningene så langt kan tyde på inspirasjon fra Brenton Tarrants massedrap rettet mot to moskeer i Christchurch, New Zealand i mars i år.

Heldigvis ble ingen alvorlig skadd eller drept denne gang, men slike handlinger må fordømmes på det sterkeste. Det hviler et spesielt ansvar for å fordømme slike handlinger fra de av oss som er kritiske til islamsk ideologi. Det burde være unødvendig å si, men vold hører intet sted hjemme som respons, og det er forkastelig å rette angrep mot muslimer. Er man kritisk til islam, bør man heller ha sympati med de som er utsatt for denne ideologien.

Det er naturligvis for tidlig å si hva motivet var. Her kan det også være psykiske problemer eller situasjoner knyttet til episoder fra oppveksten som ligger som motiv. Stadig flere norske ungdommer har ydmykende opplevelser i møte med nye kulturer og tøffere ungdomsmiljøer og noen har blitt traumatisert, slik Resett har rapportert tidligere [2].

annonse

Men uansett hva etterforskningen fremover viser, er det nok allerede til å gå ut og be alle besinne seg. Måten å bekjempe rekruttering til voldelig ekstremisme er å tillate en åpen og fri debatt om alle vanskelig spørsmål.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474