- Resett - https://resett.no -

Broren til Manshaus hevder han ble pågrepet og avhørt hele natten

I en følelsesladet video lastet opp på sosiale medier forteller broren til terrorsiktede Philip Manshaus (21) at han ble arrestert da politiet stormet familiens leilighet lørdag kveld.

– De stormet ut med maskingevær og tok meg med til stasjonen. Der ble jeg avhørt hele natten, forteller han i videoen, der han også ber journalister og media la ham være i fred.

I videoen forteller han også om relasjonen til broren og en vanskelig oppvekst hvor blant annet deres mor tok selvmord.

annonse

Les også: Terrorsiktede Philip Manshaus (21) varetektsfengsles i fire uker [1]

Mobiliserer

Bærum kommune har mobilisert ifølge NTB ressurser knyttet til skoler og nærmiljøene for å ta vare på de unge og berørte etter angrepet mot moskeen på Skui og drapet på jenta lørdag. 21-åringen som er siktet for handlingene, bodde sammen med søsteren i en bolig på tettstedet Eiksmarka.

Dagen etter, på søndagen, ble Eiksmarka kirke åpnet på kvelden. Ungdomsklubben på Østerås skole er også blitt åpnet ekstra for ungdommer og andre som ønsker å søke sammen.

annonse
[2]

Kommunen startet mandagen med krisemøter i kommunen. Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) opplyste at deler av kriseteamet med mangfoldsansvarlig, skolesjefen, beredskapsleder, samt politisk og administrativ ledelse gikk gjennom det tragiske døgnet.

Les også: PST: – Ville trolig ha gjort andre vurderinger om vi hadde sittet på mer informasjon [3]

Krog avviser at det er et befestet høyreekstremt miljø i Bærum, men at det er registrert enkeltindivider.

– Kommunen er i tett dialog med PST og politiet omkring miljøer, som alle kommuner i landet er. Og dette er et tema på våre dialogmøter med politiet, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til NTB rett etter krisemøtet.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826