Illustrasjonsbilde. Ungarns justisminister, Judit Varga, under et intervju i Budapest 23. juli, 2019. REUTERS/Krisztina Than
annonse
annonse

Ungarns justisminister, Judit Varga, ønsker å sikre at ungarske borgere skal ha total ytringsfrihet på internett.

Hungary Today melder at Varga oppretter en arbeidsgruppe som tar høyde for å motarbeide sensurering av meninger på sosiale medier – både nasjonalt i Ungarn og på EU-nivå.

Beslutningen kommer etter at sosiale medier-giganter som Facebook, Google og Twitter har trappet opp sensuren av konservative og alternative stemmer på deres plattformer. Varga kaller dagens situasjon svært problematisk.

annonse

– Disse selskapene opptrer som politiske og sosiale aktører over hele verden. Å finne måter for å regulere deres enorme makt, vil være en av de største utfordringene i de kommende tiårene, sa hun på søndag.

Innvandring

Ungarske myndigheter er bekymret over en utvikling hvor ytringsfriheten er under hardt press i mange land, på grunn av makten til disse selskapene.

Ambisjonen er blant annet å hindre at teknologi-gigantene påvirker politiske valg basert på selskapenes ideologiske tilhørighet. Varga nevner sensurering av innvandringskritiske stemmer på nettet som et eksempel på problemet.

annonse

– De prøver å påtvinge sine brukere verdensbildet til sine eiere. Det er for eksempel ikke Facebooks jobb å sensurere visse nyheter relatert til migrasjon, sa hun.

Les også: Ungarn: George Soros’ og Viktor Orbáns kamp om Europas fremtid

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon