- Resett - https://resett.no -

Det er deilig å være norsk

Vi skal være glade for at vi ikke er svenske. Ingen har eksperimentert på et så høyt nivå som vårt naboland.

Statsministeren har helt rett når hun snakker om nazistene som har marsjert i våre gater fra tid til annen, og at det er mange svensker der. Dette får svenskenes sosialdemokratiske energiminister Anders Ygeman til å se rødt, og han raljerer over at Erna Solberg samarbeider med Frp og Sylvi Listhaug. 

Her hadde det vært klokt av ham å holde kjeft. Svenskene har et mye større problem med høyreekstremisme enn vi har i Norge. Sverige er det landet i Vest-Europa med flest høyreekstreme drapshendelser per innbygger [1] i løpet av de siste 25 årene. 

annonse

Litt av problemet er jo nettopp at i Sverige er man for høyreekstrem å regne om man vil redusere innvandringen, Dette ble demonstrert av deres egen statsråd, i møte med Vårt Lands regjeringssjef. Det er et paradoks av enorme proposjoner at en repressiv debattkultur, der nesten ingen vil samarbeide politisk med folk som kritiserer innvandring, faktisk avler så mye (virkelig) høyreekstremisme, med alle konsekvenser som følger med. 

Les også: Myndighetene i flere land advarer turister mot å besøke Sverige [2]

Storebror er blitt liten

annonse

Sverige var et foregangsland. En storebror. Slik er det ikke lenger. Vi nordmenn er kanskje færre, men vårt land er i bedre form, økonomisk og sosialt. Nordmenn brydde seg så mye om hva svensker drev med før. Det forandrer seg nå, norske barn ser ikke på svensk TV lenger. Og de lærer mindre av det skolen. Vi dubber til og med svenske og danske filmer [3]. Men dette er ikke vesentlig.

Det essensielle er at stigmaet rundt innvandringskritikk er større i Sverige enn i Norge, likevel har de flest høyreekstreme drap i Vest-Europa. Landet har en ekstrem politikk, siden 2009 har Sverige hatt den høyeste nettoinnvandringen [1] i forhold til folketall i moderne vestlig historie, inkludert USAs tidligere rekord fra 1800-tallet.

Derfor er det grunn til å i det minste sette pris på at vi har Sylvi, og fremfor alt; at vi ikke er svenske.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474