- Resett - https://resett.no -

Afghaner arrestert for angrep på partikontor i Østerrike

Politiet har arrestert en mistenkt gjerningsmann etter angrepet på FPÖs partikontor i delstaten Niederösterreich i Østerrike.

Angrepet ble utført mandag forrige uke, av fire maskerte gjerningsmenn, noe som fremgår av opptak fra et overvåkningskamera. Nå er en mistenkt mann pågrepet av politiet. Ifølge Kronen Zeitung [1] dreier dette seg om en person fra Afghanistan, som har flyktningstatus i Østerrike. 

Mandag forrige uke gikk fire personer, bevæpnet med steiner og Molotov-cocktails, til angrep på delstatskontoret til det nasjonalkonservative partiet FPÖ i Niederösterreich. Flere vinduer ble knust, og en brann ble påsatt. 

annonse

Les også: Østerriksk høyreleder: Intet rom for antisemitter i vårt parti [2]

Vitner

En drosjesjåfør som tilfeldigvis kjørte forbi la merke til brannen, og fikk varslet nødetatene. Hun har fortalt at hun så en antatt gjerningsmann løpe fra bygningen og forsvinne i mørket. Passasjeren hennes observerte flere knuste vinduer.

Pågripelsen av en av de mistenkte setter en stopper for noen av ryktene som er oppstått i kjølvannet av angrepet. Et lokallag i det sosialdemokratiske partiet SPD har til og med insinuert at FPÖ selv har iscenesatt hendelsen. 

Motiv

Motivet for angrepet kan ha vært gjerningsmennenes syn på FPÖs restriktive innvandringspolitikk.

FPÖ-leder Norbert Hofer har slått fast om det stemmer at en av gjerningsmennene har flyktningstatus, må vedkommende miste retten til å oppholde seg i Østerrike.

– Takk Gud for at det kun endte med eiendomsbeskadigelse, sier Hofer i en uttalelse, og legger til:

– Han kan ikke som beskyttelsesberettiget få bli i dette landet lenger. 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse