- Resett - https://resett.no -

Omar og Tlaib møter nye anklager om antisemittisme

Ilhan Omar og Rashida Tlaib ble historiske da de som første muslimske kvinner ble innvalgt i Kongressen.

Begge representerer Demokratene og har fått massiv oppmerksomhet, nå nylig da de ble nektet adgang til Israel [1] begrunnet med at de skulle være antisemitter og fiender av Israel.

De to er en del av firerbanden «The Squad» [2], som stadig havner i konflikt med president Donald Trump.

annonse

Les også: Ilhan Omar og Ocasio-Cortez anklager presidenten for å være «rasist» og «hvit nasjonalist», men Trump slår tilbake [3]

Nå anklages Omar og Tlaib ifølge Breitbart [4] for antisemittisme igjen, etter at begge to delte en tegning av Carlos Latuff. Latuff er blant annet kjent for at han i 2006 kom på andre plass i Irans internasjonale Holocaust-karikatur konkurranse. Han oppnådde sin høye plassering med en tegning som likestilte palestinernes situasjon med ofrene for Holocaust:

annonse

Nå deler altså Omar og Tlaib en ferskere tegning fra Latuff. Men temaet vil fortsatt av mange oppfattes som antisemittisk, med et tema hvor jøder kontrollerer verdensledere, som på jødenes ordre undertrykker kritikere.

New York Times møtte massiv kritikk [11] for en lignende tegning tidligere i år, og tok deretter avgjørelsen om å stanse helt opp med karikaturtegninger.

Latuff på sin side innrømte i 2008 at å sammenligne palestineres situasjon med Holocaust var «unøyaktig», men at det allikevel var legitimt som kritikk av Israel Om bruken av David-stjernen i tegningen sier Latuff: «Det er ikke min skyld at Israel valgte hellige religiøse motiver som nasjonale symboler.»

Tegn abonnement [12] eller støtt oss på andre måter [13] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474