- Resett - https://resett.no -

Kina utelukker likekjønnede ekteskap

Å begrense ekteskapet til forhold mellom en mann og en kvinne vil forbli Kinas juridiske stilling, opplyser en talsmann for det kinesiske parlamentet.

Kina følger dermed ikke etter Taiwan, som i mai i år vedtok en lov som lar likekjønnede par inngå permanent partnerskap.

I flere større kinesiske byer er det også et blomstrende homofilt miljø, men det er ingen tegn til at det regjerende kommunistpartiet vil legalisere likekjønnede ekteskap.

annonse

– Denne loven passer vårt lands forhold og historiske og kulturelle tradisjoner, sier talsperson Zang Tiewei for det kinesiske parlamentets juridiske kommisjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters. [1]

– Så vidt jeg vet anerkjenner de aller fleste land i verden ikke legaliseringen av ekteskap blant mennesker av samme kjønn, fortsetter han.

Til tross for økende bevissthet rundt LHBT-spørsmål den siste tiden, har frykten for økende intoleranse vokst i Kina.

annonse

Det er ingen lover mot likekjønnede forhold i landet, men flere ganger de siste årene har det blitt fremmet forslag om dette under den nasjonale folkekongressens årlige møte. Alle forslagene har imidlertid blitt avvist.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474