- Resett - https://resett.no -

Jan Bøhler: – Blir noen egentlig tatt for å sette fyr på biler i Oslo?

Jan Bøhler er stortingsrepresentant og folkevalgt fra Groruddalen i Oslo. Foto: NTB Scanpix

Arbeiderpartimannen Jan Bøhler etterlyser hvorvidt noen blir pågrepet for alle bilbrannene som herjer Oslo.

På sin Facbookside [1] spør Bøhler justisminister Jøran Kallmyr om hvor mange saker som er oppklart og hvor mange gjerningspersoner som er tiltalt og eventuelt dømt. Bøhler skriver at felles for alle brannene er at politiet mistenker at de er blitt påsatt, men at vi ikke hører noe i media om at noen er pågrepet for brannstiftelse.

– Natt til i dag har vi igjen opplevd bilbrann i Oslo. Denne gang brant tre biler parkert ved Sofienbergparken, og to personer ble sett løpende fra stedet. Tidligere i august hadde vi fire bilbranner på forskjellige steder på Grønland, Grunerløkka og Kampen på under ett døgn lørdag 3/8. Sist i juni hadde vi tre garasje-branner med utbrente biler i løpet av døgnet 29.-30. juni på Mortensrud, Ammerud og Haugerud, som politiet naturlig nok sa måtte ses i sammenheng, skriver Jan Bøhler på Facebook.

annonse

Les også: Jon Helgheim (Frp) langer ut mot «naive sosialister» etter bilbranner i Oslo [2]

– Det som er felles for disse bilbrannene er: 1. at politiet ofte sier de tror de er påtent. 2. at noen er sett løpende fra stedet, gjerne med bensinkanne. 3. at en rekke av dem skjer forskjellige steder i løpet av et kort tidsrom. 4. at det gjentar seg opp gjennom årene hvilke steder i byen som rammes av bilbranner. 5. at media melder om de største bilbrannene når de skjer, men at det senere blir stille – og vi hører ikke noe om at noen tas og dømmes, sier han.

Les også: Politiet ber om tips etter fem bilbranner i Oslo [3]

Arbeiderpartimannen mener at bilbranner er et stort sikkerhetsproblem, selv om det ikke fører til personskader, og at de må prioriteres.

– Jeg mener at bilbranner og garasje-branner er en viktig sak for tryggheten i våre nærmiljøer, og at de må prioriteres selv om de ikke fører til personskade. De skjer ofte i områder hvor det også er problemer med narkolangere og ungdoms- og gjengkriminalitet. Dermed kan grundig etterforskning av bilbranner være særlig viktig, fordi det kan gjøre at man avdekker sammenhenger.

Les også: Tredje natt på rad med bilbranner i Oslo [4]

Han vil derfor sende et spørsmål til justisministeren om hva som egentlig gjøres for å få tatt de som driver med dette.

Positive reaksjoner

Bøhler får stor støtte i kommentarfeltet sitt.

annonse

– Slike som Jan Bøhler skulle det vært flere av i norske politikk, skriver en kvinne.

– Helt sant. Vi trenger flere politikere som Jan Bøhler, sier en annen.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474