Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

I en Facebook-post går Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) i Oslo hardt ut mot Venstre og Miljøpartiet De Grønnes (MDG)  miljøpolitikk. 

FNB Oslos 4.kandidat Elisabeth Velle Andersen setter hardt mot hardt når hun går MDG og Venstres miljøpolitikk i sømmene. Et bilfritt samfunn er ikke løsningen, men heller et bidrag til problemet.

«Det virker som om det er viktigere for dem å forhindre biler fra å kunne stå stille, enn å bevare trær og grønne lunger» skriver hun. Hun viser til fjerning av parkeringsplasser og den massive sykkelsti-satsningen byrådet holder på med.

annonse

Les også: Meningsmåling blant bileiere: FNB vinner 

Fattigdom 

«I følge Venstre og MDG så blir det vist bedre klima når kun de rike har råd til å leve» innleder hun.

annonse

Velle Andersen mener fattigdom er et av de største miljøproblemene i verden og påpeker at MDG og Venstre bidrar til økt fattigdom gjennom sin politikk.

– På hvilken måte bidrar Venstre og MDG politikk til fattigdom? 

– Innlegget var en kommentar til en artikkel om at Venstre ønsket å øke bompengene i rushtiden, og at MDG har sagt at de ønsker å øke bompengene. De to partiene ønsker heller ikke å ta i mot pakken regjeringen har tilbudt dem, men står fast på at bilistene skal betale.

Velle Andersen henviser også til en artikkel i Nordstrand Blad hvor det rapporteres om 2 prosent økning i trafikkvolum til tross for nye bomringer. Økningen har skjedd siden juni i fjor.

– Det viser at folk har behov for å kjøre bil, men bomringene går utover fattige som ikke har råd til å kjøre bil lenger.

– Vi kan ikke betale oss ut av miljøproblemer, det er andre grep vi kan ta for å påvirke miljø og klima, avslutter hun.

annonse

Fremmer miljøtiltak 

Velle Andersen viser at Fnb slett ikke er et ensaks-parti og påpeker i sitt innlegg at gratis innfartsparkeringer, hyppigere vasking av gater, fasader og fortau, samt å få bukt med plast i naturen er mye viktigere tiltak enn å vinne prestisje gjennom selvglorifiserende miljøpriser.

Les også: Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte 

Les hele innlegget til Velle Andersen her:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon