- Resett - https://resett.no -

Pengeinnsamler: – Hvis noen ser Lars Akerhaug brenne, vennligst ikke piss på han

Lars Akerhaugs artikkel om barnehijab i Oslo-skolen [1] har skapt twitter-storm.

Velkjente politikere har gått til angrep, og skolebyråd i Oslo, Inga Marte Thirkildsen, skrev på twitter at Resett-redaksjonssjefen burde holde seg unna Oslo.

– Jeg er mot barne-hijab sjøl. Men la barna være! Du vet hva du gjør og det er helt forkastelig. Hold deg unna Oslo, var den klare beskjen fra Thorkildsen mot Akerhaug.

annonse

Den tidligere redaktøren for Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal, ble også provosert av Resett-saken. Han fikk en ytring pubisert i nasjonal digital læringsarena [3] der han mente at Akerhaug skrev artikkelen for å fyre opp eget Resetts kommentarfelt.

– Under bildet skrev Akerhaug en i og for seg saklig tekst. Tilsynelatende vil han bare gjøre sine lesere oppmerksomme på at en av de små jentene på bildet bærer hijab, og at flere har foreslått å forby dette plagget på barn. Så lente han seg tilbake i kontorstolen og lot leserne overta. Og de kom selvsagt halsende, slik de gjør når Resett blåser i hundefløyten, skrev Omdal.

annonse

Les også: Sven Egil Omdal kaller Resett-redaktør Helge Lurås for en «kloakkbestyrer» [4]

Les også: Sven Egil Omdal: – Hvis valget sto mellom å redde en druknende Jøran Kallmyr og å gå på kino, hvilken film ville du sett? [5]

Om det finnes et helvete….

Omdals meningsinnlegg(hundefløyte) førte til grove ytringer mot Resett på Twitter der rasist og nazist-skjellsordene haglet. En person tvitret at han håpte Helvete har reservert et «varmt og ubehagelig hjørne» for de ansatte.

– Om der finnes et helvete, håper jeg der er et spesielt varmt og ubehagelig hjørne reservert for bloggerne i Resett og deres støttespillere, skrev Alf Hansen.

En annen person gikk enda lenger i sitt angrep.

– Hvis noen ser Lars Akerhaug brenne, vennligst ikke piss på han, tvitret Sjur Almskaar.

annonse

Almskaar er best kjent for å ha skaffet Leger Uten Grenser 17 millioner kroner i en motaksjon mot Sylvi Listhaug i fjor. Han uttalte i forbindelse med innsalingsaksjonen at han håpte at debattklimaet i Norge ville bli mer «respektfullt».

– Det er kjempeartig å se engasjementet vi har skapt. Nå håper jeg vi kan skape et rom for å snakke sammen på en respektfull måte. Og så er det en bonus at Sylvi Listhaug gikk av som justisminister, sa han til Adresseavisen. [8]

Kun ett etter at han samlet inn 17 millioner kroner til Leger Uten Grenser med begrunnelsen at vi må ha en mer respektful tone i debatten, ønsker innsamleren død over Resetts-sjef Lars Akerhaug.

Også Veterinær og spesialinspektør i Mattilsynet Aud Skrudland, reagerte på barnehijab-saken i Resett. Hun begynte å gråte da hun leste Omdals påstander om at Resett «blåser i hundefløyten» for å fyre opp til rasistisk hets mot barn.

– Det er første gang jeg får tårer i øynene av en mediekommentar. Dette er så stygt, skrev Skrudland, som ble refset av egen arbeidsgiver etter oppsiktsvekkende uttalelser tidligere i år. [12]

Andre mente Resetts lesere er rasistiske ulver.

– Fy faen. Her sender Lars Akerhaug med viten og vilje de rasistiske ulvene etter et identifiserbart barn. “Øke den journalistiske kvaliteten” er en ganske stygg eufemisme. Målet til Akerhaug og Resett er å gjøre Norge utrygt for innvandrere og vi kan aldri la dem, skrev en twitter-bruker.

Twitterangrepne, på den åpne sosiale medieplattformen, som ikke er forhåndsmoderert, er bare noen få av flere titalls ytringer mot Resett og avisens ansatte.

TV 2s Fredrik Græsvik mener likevel at det er Resetts «forhåndsmoderte» kommentarfelt som er problemet.

annonse

– Lars. Nå må du ta ansvar for ditt forhåndsmodererte kommentarfelt, slutte å skylde på andre og tenke på hva du skal leve av etter dette, skrev journalisten.

Les også: TV 2s Fredrik Græsvik henger ut person med dysleksi på Twitter [16]

Redaksjonssjef Akerhaug lot seg imidlertid ikke skremme av de mange ufine angrepene.

– Hijab på seksåringer er problematisk. Det kommer vi til å fortsette å skrive om, uansett hvor mye Twitter-venstre hyler og skriker, skrev han.

Her følger andre reaksjoner mot Akerhaug og Resett:

Tegn abonnement [29] eller støtt oss på andre måter [30] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474