Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag kveld skrev NRK en sak om at Al Noor-moskeen beklager til Slottet over at tre kvinner ikke ville håndhilse på kronprins Haakon.

Artikkelen i NRK oppsummerer greit hva som har skjedd. Det var Vebjørn Selbekk som først reagerte og som satte Resett på sporet av saken. Men det var Resett som fikk spredning og oppmerksomhet ut til et bredt publikum.

Det har også NRK anerkjent. I en passasje skriver de:

annonse

«I etterkant av hendelsen har Acar fått mange henvendelser fra folk som har lest innlegget på Resett og twittermeldingen til Selbekk.»

Skjermdump NRK

For oss i Resett er det to uvanlige ting med den måten NRK har nevnt oss i saken som gjør at vi er takknemlige, og også ønsker å gi uttrykk for det.

annonse

For det første har NRK linket til en artikkel i Resett slik at folk kan lese selv. Og for det andre – og vel det som er mest oppsiktsvekkende for oss som følger med på omtalen av oss selv – NRK har simpelthen bare omtalt oss som «Resett».

Men dere er jo Resett, kan noen innvende, hvorfor takke NRK for det?

I to år nå har diverse medier i Norge hengt på alskens merkelapper på oss, noe som har farget folks syn. Vi har vært det «høyreoriente nettstedet Resett», det «innvandringskritiske nettstedet Resett», eller «det islamkritiske..», «det omstridte..», «det høyreradikale..», «ytre høyre nettstedet» osv.

Les også: VG stempler arbeidsplassen min som høyreradikal

Men det går altså an å kalle oss nettopp det vi er, altså «Resett». De fleste har vel hørt om oss nå, og når man atpåtil lenker til Resett, kan jo folk finne ut selv hva vi er.

Det er nøytral journalistikk.

annonse

Det burde kanskje være en selvfølge at det blir gjort slik, men det er så uvanlig at vi likevel vil takke NRK.

Hilsen oss i Resett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon