Illustrasjonsbilde. Huawei-logoen. REUTERS/Aly Song/File Photo
annonse
annonse

Trumps tidligere sjefsstrateg, omstridte Steve Bannon, har regissert en ny film om trusselen som det kinesiske telekommunikasjonsfirmaet Huawei utgjør for verden. 

I et lengre intervju med Epoch times, snakker Bannon om sin nye film «Klørne til den røde dragen». Filmen, som vil bli utgitt i september, har blitt skutt som et drama – i motsetning til en dokumentar – for å få mest mulig gjennomslagskraft for vestlige publikum, ifølge Bannon selv.

Han sier at filmen kommer til å avsløre de fiendtlige intensjonene til Huawei – mest kjent for å være verdens markedsleder innen 5G-teknologi – til allmenheten. Han mener at selskapet er en forgrening av Den kinesiske hæren (PLAN), som driver med bedrag og lureri for å fremme interessene til Det kinesiske kommunistpartiet – på bekostning av Vesten – over hele verden.

annonse

Les også: Xi, Kina og Hong Kong: Valget mellom pest og kolera

– Filmen forklarer på en dramatisk måte nøyaktig hvordan Kina infiltrerer teknologisektoren over hele verden. Folk kommer til å bli sjokkert, advarer den tidligere Trump-rådgiveren.

Nasjonal sikkerhet

annonse

Bannon kaller Huawei for den største nasjonale sikkerhetstrusselen som USA noen gang har stått foran – foran Sovjetunionen og Nazi-Tyskland.

Han mener at 5G kommer til å være ryggraden til de meste av ny teknologi fremover, og at Huawei nå tar over nettverk og hardware over hele verden, som på sikt vil gi dem enorm makt.

– Hvis vi lar dette fortsette i noen få år til, kommer Huawei til å kontrollere kommunikasjonssystemene i Vesten, og derfor kontrollere Vesten innen få år.

Avsløring

Bannon sier at filmen bare er begynnelsen av en lengre prosess for å avsløre Huaweis fiendtlige intensjoner. Det kinesiske kommunistpartiet som ønsker å bruke selskapet som et instrument for å dominere verden.

Les også: Kinas sosiale kredittsystem: En trussel mot verdens demokratier?

– Den kommer til å skape mye kontrovers, og mye generere mye prat, lover han.

Liv eller død

annonse

På tross av all negativiteten rundt Huawei, mener Bannon likevel at Vesten fortsatt sitter med den beste hånden, og at Trump ikke kommer til å vike for press fra Kina eller landets lobbyister i Washington.

– Huawei er veldig sårbart for amerikanske sanksjoner, og hvis Trump gjennomfører straffetiltak mot selskapet, kommer det til å gå dukken i løpet av en til to måneder, spår han.

Andre temaer

Ved siden av å snakke om Huawei, gir Bannon sine betraktninger om fremtiden til demonstrasjonene i Hongkong, Kommunistpartiet og handelskrigen mellom USA og Kina.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon