Boris Johnson i audiens hos dronning Elizabeth, på det som er det første offisielle bildet av ham som statsminister. Foto: Victoria Jones / AP / NTB scanpix
annonse
Dronning Elizabeth har gitt sitt samtykke til å suspendere Parlamentet fra september og fram til 14. oktober, i tråd med statsminister Boris Johnsons ønske.
annonse

Den britiske monarken møtte medlemmer av sitt kongelige råd – The Privy Council – på slottet Balmoral i Skottland onsdag. Der ga hun det formelle samtykket til at Parlamentet suspenderes «ikke tidligere enn mandag 9. september og ikke senere enn torsdag 12. september».

Dermed kan brexitmotstanderne få så lite som en knapp uke på seg til å prøve å få gjennom vedtak som skal hindre at Storbritannia forlater EU uten en avtale 31. oktober.

Parlamentarikerne må holde seg borte fram til 14. oktober, da dronningen etter planen skal holde en trontale og legge fram regjeringens planer for den kommende perioden.

annonse

Jacob Rees-Mogg, en profilert brexitforkjemper og leder for Privy Council, deltok på onsdagens møte på Balmoral. Det gjorde også baronesse Natalie Evans, som leder Overhuset, og Mark Spencer, som er partipisk for regjeringen i Underhuset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon