Salget av små elektriske kjøretøy som elsparkesykler går så det suser i Norge. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Rundt 30.000 små elektriske kjøretøy har blitt solgt i Norge hittil i år. Flesteparten var elsparkesykler, og bransjen forventer at salget vil øke ytterligere.

For første gang har Elektronikkbransjen målt salget av små elektroniske kjøretøy som inkluderer både hoverboards, elskateboards og elsparkesykler. I løpet av det siste halvåret har 30.000 slike kjøretøy blitt solgt over disk i Norge.

– Mikromobilitet er virkelig i vinden, og vi ser at det er de dyrere produktene som brukes til å komme seg enten helt til jobb eller til nærmeste kollektivtransport som øker mest. Bransjen forventer at salget av disse produktene kommer til å øke kraftig, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Elektronikkbransjen i en pressemelding.

annonse

Ruter-samarbeid med Tier
Det finnes ikke egne salgstall på elsparkesykler, men ifølge tilbakemeldinger fra bransjen er sparkesyklene det mest solgte fremkomstmiddelet. Dette skyldes i stor grad at flere aktører har etablert seg med utleievirksomhet, særlig i Oslo.

21. august ble det kjent at kollektivselskapet Ruter nå inngår samarbeid med tyske Tier om elsparkesykler slik at personer med månedskort også vil få tilgang til fremkomstmiddelet i Oslo.

Mobil- og DAB-salget ned
Tall fra bransjen viser at salget av smarthøyttalere har doblet seg siden i fjor, mens både mobilsalget og salget av DAB-radioer har falt med henholdsvis 11 og 13 prosent.

– Flere produsenter har kommet med toppmodeller som koster godt over 10.000 kroner, og da beholder folk gjerne mobilene lengre. Det har også vært noe uro i markedet, og alt dette har påvirket nordmenns kjøpsvaner, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo.

annonse

Samlet sett har verdien av elektronikksalget falt med tre prosent siden i fjor, og tendensen er at nordmenn kjøper litt færre, men dyrere produkter enn før.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon