Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Vi ante vel ikke helt hva vi gikk til da vi for nøyaktig to år siden lanserte Resett. 28. august 2017 kl. 21 var vi igang.

Det startet med at serverne krasjet. Men vi fikk det igang og har overlevd. Jeg tror Resett har kommet for å bli.

Gi oss en bursdagspresang: Tegn abonnement/medlemskap eller støtt oss på andre måter.

annonse

Merkelappene blir stadig hengt på oss, og fra våre motstandere er det bevisst. Det startet med den stadige påminnelsen om at Resett er kritisk til innvandring og islam i form av merkelapper som: «det innvandringskritiske nettstedet Resett», som om det skulle være det eneste vi skriver om. I den senere tid har VG begynt å omtale oss som et «høyreradikalt nettsted».

Nøytrale beskrivelser av Resett i de etablerte norske mediene er så sjeldent at vi må påtale og takke dem for det når det en sjelden gang skjer.

De finner ikke så mye å ta oss på rent faktisk, og det er gjerne kommentarfeltet som MSM benytter for å sverte Resett. Og det mens de i feighet har stengt sine egne kommentarfelt. Og mediene tør ikke stå for kritikken selv, derfor dekker de seg bak andre. I dag har Klassekampen problematisert at Frp annonserer hos oss. Og de startet sin artikkel på følgende måte:

«De alternative nyhetsmediene Resett og Document er ved flere anledninger blitt kraftig kritisert for å slippe til rasistiske ytringer i sine kommentarfelt.»

annonse

Deretter spør de Oslo Frp hvorfor de annonserer her. Dette er så usselt og feigt av Klassekampen at jeg har ikke ord. De nevner ikke hvem kritikken om rasisme kommer fra, og de gir oss ingen mulighet til å imøtegå påstandene eller forklare hvorfor vi fortsatt har et kommentarfelt, i motsetning til dem selv. Men dermed etterlates inntrykket av at det er sant det disse uspesifiserte kritikerne påstår. Resett er uspiselig – hold dere unna. Og mange tør ikke lese oss åpent, men har et inntrykk av oss basert på anklager som ikke er presisert.

Klassekampen malte dette rasismestemplet på oss i en artikkel som problematiserer at Oslo Frp nå i valgkampen annonserer på Resett og Document. Og jeg må si at det er absurd at det i det hele tatt skulle være en betenkning for Frp. Men at det er det, skyldes i stor grad den svertekampanjen vi har vært utsatt for. Vårt Land-redaktør Alv Gjøsund kritiserte nylig Vebjørn Selbekk for å bli avbildet med Resetts Shurika Hansen og kaller Resett «en av de fremste formidlerne av smålighet, mistenksomhet, ja direkte hat, i landet vårt.»

Denne direkte løgnaktige svertekampanjen i norske medier gjør at selv noen Frp-folk, som tilhører et parti som har vært utsatt for den samme stigmatiseringen i flere tiår, ikke tør å bli assosiert med den linjen Resett kjører og motsetter seg annonsering her.

Modige politikere som Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen er imidlertid ikke i tvil og går ut og gir Frp-annonseringen full støtte.

Vi står med rak rygg

annonse

Vi vet hva vi står for, og det er vi som har integritet. Vårt fokus er sannhet og realisme, og vi har medmenneskelighet og empati. Vårt kommentarfelt holdes oppe i ytringsfrihetens navn, innholdet der svarer hver enkelt som kommenterer for. Det er i ingens interesse at Norge havner i det samme uføret som Sverige. Men det krever at vi har medier som skriver om sannheten.

Det har vært et privilegium å samle og jobbe med et så dedikert og modig team av mennesker som vi har i Resett. De har holdt ut, jobbet hardt. Motstått hets og brunbeising.

Jeg er stolt av dem.

Vi har også fått et forhold til leserne våre. De som donerer, de som kommenterer, og de som bare leser. Sist måned hadde vi 575.000 unike brukere innom Resett.no. Ja, vi har også fått et nært og kjært forhold til våre hardeste kritikere, som utrettelig følger med og skriver om oss på Twitter.

Det føles noen ganger som en kamp om virkeligheten.

Vipps 124526
Bankoverføring 1503.94.12826

Resett er to år og ennå ikke ferdig utviklet. Vi skal vokse videre og bli bedre. Det er nok å ta tak i. Nok å motstå mange dager.

Vi vet at vi fyller et behov mange av dere føler. Du kan lese Resett og kanskje få et litt annet perspektiv, på Trump, på klimatiltak, på masseinnvandringens konsekvenser. På oppdragelse, kjønnsroller, islam. På Trine Skei Grande. På de andre mediene, på MSM. For å nevne noe.

annonse

Idag er det bare å si tusen takk til samtlige av dere: Ansatte, aksjonærer, styret, medlemmer, dere som donerer.

Og til alle andre lesere.

Fremtiden

Så langt siden oppstart har aksjonærene latt oss brenne tre og en halv million kroner i egenkapital. Men heretter må vi gå i balanse, og det har dere lesere allerede vist oss at kan gå. Underskuddet så langt i år er bare hundre tusen kroner og pilene peker opp.

Gi oss en bursdagspresang: Tegn abonnement/medlemskap eller støtt oss på andre måter.

Ja, vi blir boikottet, stemplet og forsøkt begravd som alternativ, men selve vår fortsatte eksistens er signal nok.

Folk vil ha andre perspektiver enn det NRK, VG, TV 2, Dagbladet, Aftenposten og de pressestøttede avisene kan gi.

Dere vil ha et alternativ. Dere vil ha Resett.

Vipps 124526
Bankoverføring 1503.94.12826

Abonnement/Medlemskap

SMS «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon