Nettavisen Resett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Resett har bursdag 28. august. Toåringen har kommet i trassalderen. Det er å håpe at den lille sinnataggen fortsetter å vokse, slik at alt som er skjøvet under teppet i Norge kan bli luftet og bedre forstått.

Kong Herodes forsøkte å drepe alle guttebarn under to år for å holde på makten. Det synes som en taktikk etablissementet har kopiert; for det har ikke manglet på karakterdrapforsøk på Resett. Venstresiden og den nye venstresiden på høyresiden, med Sanner i spissen, blir kvalme av Resett. Vil ikke snakke med Resett. Lenge ville de heller ikke snakke om Resett.

Vil trassalder-Resett fortsette å være den lille mannens forkjemper? Selv når dannelsesalderen setter inn? Å komme til med sin stemme har vært et problem i Norge. De som tilhører «snakkeklassen» har nøye rekruttert sine egne talenter, og rammene for hvordan man kan argumentere om kontroversielle temaer har vært fastspikret. Et helt bilde av Norges meningsmangfold har ikke kommet ut i mediene. Og kommentarfelt etter kommentarfelt har blitt stengt de siste årene. Sammenfallende med «flyktningkrisen» og dens ringer i vannet. Men dette har selvsagt ingen sammenheng.

annonse

En annen ting er at det foregår en dannet samtale på Resett. En i kommentarfeltet mellom journalister, skribenter og lesere, selv om det også blir skreket og buet over den. Og noen er bare innom på liksom, fra ytre venstre, for å pisse litt lunkne argumenter. De får lov til det på Resett; for det er debatthøyde også for det som illeluktende renner uten argumenter.

Les også: FNB Oslo: Venstre og MDG skaper mer fattigdom og dårligere klima

Vi trenger ikke kommentarfeltet

Jammen debatten fortsetter jo på Facebook, sier mediene. At vi ikke har kommentarfelt er noe som bare gjør det mer inviterende å delta i debatten for kvinner, minoriteter, unge og resten av det neglisjerte mangfoldet av stemmer i Norge.

annonse

Forsøk å skrive noe kontroversielt på Facebook. Du blir suspendert fortere enn du kan stave Islam. Og siterer du noe, gjerne om du samtidig argumenter imot det, så er det på trynet ut. Facebook er en dørvakt som stoler blindt på hva stamkundene ved bordet nærmest baren sier om nye kunder. Det er for dyrt å ansette tenkende undersåtter man gir makt til å utøve et visst skjønn. Slik sett er de sosialister. Og det at de blir betalt av markedet støtter bare teorien.

Det som er for kontroversielt for garden av de «gode» bærere av den offisielle meningsilden som skal brenne i den nye globale verden, det skal drepes. Sosialister liker jo ikke Jesus. Men de liker Muhammed. Forstå det den som kan. Det er ingen edel Olympisk konkurranse.

Eliten har tatt bolig i Kafkas slott. Du kommer ikke inn. Du får ikke dialog. Du er en bruker, som må ta til takke med floskler og løgner. I beste fall. Men folk velger å bruke gigantene som beskytter eliten. Facebook. Google. Youtube. MSM. Twitter.

Noen ganger er det så frustrerende at jeg slår av alt. Åh, det er en lise! Men så slår jeg på igjen. Leser et innlegg på Resett der noen avkler den vedtatte sannheten så det synger helt ut i skjermkanten. Det er også en lise. Jeg har smilt mye med skjermen stilt inn på Resett.

Men milliardærer …

annonse

Resett holdes oppe av oppegående og interesserte lesere. Folk som faktisk leser mer enn en ingress. Og en god del av dem betaler Resett gladelig penger som venstresidens aktivister har stjålet (fra dem). Resett har mistet betydelige reklamepenger de hadde hatt krav på, hadde det ikke vært for en utrettelig aktivistisk kampanje fra venstresiden rettet mot annonsører. Til slutt gikk selveste Google ut på banen og stjal ballen. De store verner om sine fans, flertallsbrukerne. Så du må betale dobbelt. Ellers er Resett-prosjektet ferdig.

Eller du kan tro at noen få milliardærer vil redde prosjektet og gi Resett lønn, lokaler og feriegratiale. Samt et vell av plutselige overflødighetshorn av priser, gaver og økt støtte. Kanskje betale for momsen, ja at de vil gi Resett til en slags «pressestøtte». Sånn uten å tjene noe på det.

Les også: Resett er ikke MSM: 40.000 x to kopper kaffe, det er det vi trenger

Idealisme i vår tid

Jeg hadde nok gjort det, om jeg var milliardær. Men ifølge redaktør Helge Lurås er jeg en idealist. Han om det. Resett endret i løpet av babyårene undertittel fra det idealistiske «alt tatt i betraktning», til «usensurerte nyheter». En slik takhøyden på debatten er uansett skumlest for dem som har innredet seg øverst i huset Norge. De fikk etter krigen store deler av pressen med på prosjektet sitt. Slik var det lett å lede den «høyravende» kulturelle eliten, dem med de progressive og postmoderne ideene om fremtiden. Et bånd mellom treenigheten av politikere, media og kultur-Norge har gjort store deler av debatten vag. Den virker umulig å flytte dit hvor problemene egentlig befinner seg.

En takk til Resetts moderatorer

Å være moderator for Resett, der debatten har høyest takhøyde i Norge, er ikke nødvendigvis en likefrem oppgave. Det er ikke en jobb du kan begynne åtte og gå hjem fire. Nei, du er mer som en sykepleier. Skiftene begynner noen ganger på ukristelige tider, og kravene fra brukerne (som venstresiden kaller det) kan stå i kontrast til idealismen man gikk inn i jobben med. Mange vil mye og noen går for langt, hjelper ikke debatten; samtidig har de som regel et poeng, men et sted må man sette en grense. Debatten i et Norge der mange åpenbart er redd for folkets tanker er ikke lett å håndtere; for den må hele tiden ses i sammenheng med hvordan blikket utenfra vil være på Resett.

Sannhetens paradoks

annonse

I klartekst: Om man har forstått noe. Om man har gjort tankearbeidet, har bevisene, men samtidig vet at andre ikke har lest bevisene, og aldri blitt presentert for tankearbeidet, ikke engang på et begynnende plan – vel da må man veie sine ord på en vekt der venstreloddet er av jern og høyreloddet av tinn. Om du ikke blir forstått fordi bevisene er underkommunisert, demonisert og skjult, da er det ikke nødvendigvis alltid lurt å presentere hele sannheten. Et fælt paradoks.

Toåringen Jesus er det lite informasjon om. Først 33 år gammel blir det liv og røre rundt ham. Det er å håpe at Resett ikke bruker de neste 31 årene på å gå i hellige sirkler med egne tema. Nei, Resett må gjerne forbli på jordet. «Den hellige resett» er liksom ikke en nettavis med schwung. (Selv om en slags resett var utgangspunktet også da den godeste Jesus gav oss en hellig ånd og en fridag hver vår).

Gratulerer med dagen til Resett! Redaksjonen og styret, men også alle som skriver, podcaster, kommenterer, leser og betaler for å ha et fristed i tanke-Norge. Et sted som vokser med at man faktisk får lov til å lufte selv en virkelig kontroversiell stemme. Bare to år gammel er det lov til å være litt idealist. Ikke sant, Helge Lurås?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon