Illustrasjonsfoto: SCANPIX
annonse
annonse

En pakistansk lege i Storbritannia forgrep seg på en sykepleier, og skyldte på «kulturelle normer. Nå får han komme tilbake på jobb. 

Doktor Imran Qureshi, en gift pakistansk migrant i førtiårene, overrasket en 21 år gammel sykepleier på et sykehuskjøkken ved Trafford General Hospital i Manchester i 2017. Han dyttet henne inn i et hjørne, krevde å få en klem, og tok kvinnen på brystet. 

– Offeret holdt hånden opp for å signalisere til ham at han skulle flytte seg vekk, og fortalte ham at han var en skam. Han spurte om å få en klem, hun nektet, men han gjorde det likevel, het det i tiltalebeslutningen fra 2017. 

annonse

– Så tok han tak i hennes høyre bryst i et par sekunder. Hun sa han lo og prøvde å gjøre seg lystig over situasjonen, og at han så ble aggressiv og sa at venner gjør det han prøvde å gjøre. 

Les også: Storbritannia: Mennene voldtok småjenter – ti år senere er de fortsatt ikke utvist

Får jobbe igjen

annonse

Legen endte opp med 12 måneders samfunnstraff og ble suspendert fra å praktisere i sitt yrke. Nå rapporterer Daily Mirror at mannen igjen får lov til å arbeide som lege igjen.

Qureshi, som la skylden for overgrepet på at «kulturelle normer er annerledes i Storbritannia enn i Pakistan», har nemlig klaget over at han finner det vanskelig å leve på offentlige støtteordninger.

Daily Mirror rapporterer at deres spørsmål til myndighetene rundt denne beslutningen står ubesvarte. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon