- Resett - https://resett.no -

Storbritannia: Pakistansk lege forgrep seg på sykepleier – får komme tilbake på jobb

En pakistansk lege i Storbritannia forgrep seg på en sykepleier, og skyldte på «kulturelle normer. Nå får han komme tilbake på jobb. 

Doktor Imran Qureshi, en gift pakistansk migrant i førtiårene, overrasket en 21 år gammel sykepleier [1] på et sykehuskjøkken ved Trafford General Hospital i Manchester i 2017. Han dyttet henne inn i et hjørne, krevde å få en klem, og tok kvinnen på brystet. 

– Offeret holdt hånden opp for å signalisere til ham at han skulle flytte seg vekk, og fortalte ham at han var en skam. Han spurte om å få en klem, hun nektet, men han gjorde det likevel, het det i tiltalebeslutningen fra 2017. 

annonse

– Så tok han tak i hennes høyre bryst i et par sekunder. Hun sa han lo og prøvde å gjøre seg lystig over situasjonen, og at han så ble aggressiv og sa at venner gjør det han prøvde å gjøre. 

Les også: Storbritannia: Mennene voldtok småjenter – ti år senere er de fortsatt ikke utvist [2]

Får jobbe igjen

annonse

Legen endte opp med 12 måneders samfunnstraff og ble suspendert fra å praktisere i sitt yrke. Nå rapporterer [3] Daily Mirror at mannen igjen får lov til å arbeide som lege igjen.

Qureshi, som la skylden for overgrepet på at «kulturelle normer er annerledes i Storbritannia enn i Pakistan», har nemlig klaget over at han finner det vanskelig å leve på offentlige støtteordninger.

Daily Mirror rapporterer at deres spørsmål til myndighetene rundt denne beslutningen står ubesvarte. 

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474