- Hva har skjedd med deg, skriver Vårt Land til Vebjørn Selbekk som lot seg avbilde med Resetts Shurika Hansen.
annonse
annonse

– Hva skjer med deg, Vebjørn Selbekk?, spør Vårt Land etter at Dagen-redaktøren lot seg avbilde med Resett-kommentator Shurika Hansen.

Religionsredaktør Alf Gjøsund, hos den kristne avisen Vårt Land, bagetalliserer håndhils-nekten av Kronprins Haakon av Norge fra en muslimsk kvinne i Islamsk Råd under et moskebesøk i Bærum i forrige uke.

– Hva skjedde? Hun hilste på kronprinsen på en litt annen måte. Hun la hånden på hjertet. Det var det hele. Den neste i rekken gjorde det samme. Det ble også fotografert. Det ser ikke ut som noen majestetsfornærmelse, skriver han i en kommentar.

annonse

I stedet går Gjøsund til frontalangrep på Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk som kalte håndhilsnekten en «fornærmelse». Vårt Land-redaktøren mener slike uttalelser er problematisk fordi det «tømmer tennvæske på ulmende glør».

– Sjefredaktøren i Dagen representerer kristne som anklages for manglende respekt hele tiden: manglende respekt for kvinner, homofile, samboere, gjengifte og mennesker som tar abort. Han burde ha alle forutsetninger for å forstå at det å følge religiøse bud slett ikke trenger å være respektløst.

– Han burde også forstå at en slik mistenkeliggjøring av andre menneskers hensikter er som å tømme tennvæske på ulmende glør. På et øyeblikk flammer det opp, ikke bare i kommentarfeltet – det lar seg håndtere – men i menneskers følelser. For sånn er vi. Glørne er der, det skal bare litt tennvæske til.

annonse

«Kristne verdier»

Etter å ha dratt «kommentarfeltet» inn i debatten, langer Gjøsund ut mot Selbekk som lot seg avbilde med minoritetskvinnen, og Resett-kommentator, Shurika Hansen.

– Hva skjer med deg? I går dukket bildet av deg opp på Facebook igjen. Det er fra sommerfesten til en av de fremste formidlerne av smålighet, mistenksomhet, ja, direkte hat, i landet vårt: Resett.

– Jeg hadde ikke bekymret meg dersom jeg var trygg på at du formidlet kristne verdier inn i dette miljøet. Jeg er bekymret for at den Selbekk som er på Resett-fest er den samme som – i stadig større grad, slik jeg oppfatter det – bruker tennvæske på glørne av mistenksomhet og smålighet mot mennesker med en annen tro, skriver han.

Ansatt i Islamsk Råd Norge

Kvinnen som nektet å håndhilse på Norges fremtige konge var Zeliha Acar (27). Hun jobber som ungdomskooridnator i den omstridte organisasjonen Islamsk Råd Norge (IRN).

annonse

Gjøsund omtaler ikke IRNs Zeliha Acar som ansatt i Islamsk Råd Norge. Istedet får hun tittelen en «en 27 år gammel minoritetskvinne».

Islamsk Råd Norge mistet statsstøtte i 2017 etter en rekke skandaler. Blant annet ansatte de en kvinne som bærte det ansiktsdekkende sløret nikab til å drive kommunikasjonsarbeid.

Oppstyret rundt håndhilsnekten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum i forrige uke, har skapt stor debatt og moskeen har fått mange negative tilbakemeldinger. Kvinnen som nektet å håndhilse har ikke beklaget, men det er har ledelsen ved moskeen.

– Vi ønsket ikke at kronprinsen skulle havne i den situasjonen, men vi visste ikke at de tre kvinnene ikke ville håndhilse. Vi beklager derfor til kronprinsen at dette skjedde, sa en tillitsvalgt til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon