Statsminister Erna Solberg (H) sier hun forstår at klimaungdommen er utålmodig.. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

På fredag arrangeres Klimabrølet. Det er igangsatt av Even Nord Rydningen, en UDI ansatt i permisjon. Han har satt seg som mål å samle 100.000 mennesker til det han omtaler som «Norgeshistoriens største markering. Vår tids viktigste sak!»

«Klimabrølets krav, er at politikerne treffer tiltak slik at vi kan begrense global oppheting til 1,5 grader – i tråd med Parisavtalen,» står det på hjemmesiden.

«Ikke bare er det viktig, men det haster med utslippskutt – politikerne må forholde seg til 50 % kutt i klimagassutslipp innen 2030 vel så mye som 90 % utslippskutt innen 2050.»

annonse

På hjemmesiden har de også lagt ut en liste over alle bedrifter som oppfordrer sine ansatte til å stille opp og bruke minst to arbeidstimer på å brøle for klimaet. Listen kan sees her.

Men ikke alle tror at disse bedriftene strengt tatt ønsker å gi sine ansatte fri for å brøle i Oslo. Som en investor sier om disse bedriftene:

– «Klimabrølet» – ingen tør å si nei… For en komedie!

annonse

Fakta

Norges utslipp av CO2 er for øvrig 53 millioner tonn, de totale globale utslipp er på 35 milliarder tonn. Det vil si at Norges utslipp er på 1,5 promille eller 0,15 prosent av verdens menneskeskapte CO2 utslipp.

En femti prosent reduksjon av Norges CO2 utslipp kommer virkelig til å gjøre vei i vellingen. Det blir hele 0,075 prosent.

Les også: Personlige CO2-kvoter blir foreslått på ramme alvor, og det totalitære marsjerer under de unges blåøyde faner

Som Kjell Erik Eilertsen skriver på Facebook med basis i tall fra BP:

«2003 var det siste året der OECD-landene slapp ut mer enn land utenfor OECD. Siden har utslippene fra OECD-regionen falt med 7,6% mens utslippene utenfor OECD har økt med 72% og vokser fortsatt. I 2018 sto OECD for 36% av utslippene mens land utenfor sto for 64% av utslippene.»

Verdens desidert største utslipper av CO2 er i Kina, som alene står for mer enn 11 milliarder tonn CO2 i året eller 30 % av globale utslipp. Kinas utslipp vokste med 2,3 % i 2018. Bare veksten i Kinas utslipp var fem ganger så store som Norges totale årlige utslipp.

Og verdens befolkning øker med 80 millioner mennesker hvert år. De fødes i land hvor fossil energi fortsatt er helt essensielt. Det er hevet over enhver tvil at verdens CO2 utslipp kommer til å øke uansett hva Norge gjør.

annonse

Norges bidrag

La oss anta at klimasensitiviteten er slik at en utflating på dagens utslippsnivå gir tre graders varmeøkning i 2100 (noe som kan vise seg altfor høyt). I så fall vil et fullstendig bortfall av Norges utslipp gi en effekt på temperaturen med 0,004 grader Celcius. Det er fire tusendels grad lavere temperatur i 2100 enn det ellers ville vært.

Eller regnet ut på en annen måte. Hvis Norge kutter sine CO2 utslipp til null allerede neste år vil det ta 44 dager lengre før verdens gjennomsnittstemperatur når 3 C. Så snarere enn at det inntreffer 1. januar 2100 vil det inntreffe 14. februar 2100. Takket være Norge.

Og hvis vi kutter til 50 % i 2030 og 90 % i 2050 vil effekten selvfølgelig bli enda mindre enn om vi kutter alt fra og med i morgen, sannsynligvis bare 0,003 C.

Hjelp Resett: Vipps 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Samtidig erkjenner Klimabrølets initiativtakere at en slik reduksjon i utslippene for Norges del «fordrer massiv omstilling innen samtlige samfunnssektorer, og kanalisering av kompetanse og kapital inn i grønn sektor, og, implisitt, ut av fossil sektor.»

annonse

Og denne massive omstillingen kommer til å koste mye penger. Penger som må hentes inn på en eller annen måte i form av skatter og avgifter.

Er alle disse pengene og den tapte norske konkurranse- og kjøpekraften verdt tre tusendels grad lavere global gjennomsnittstemperatur i 2100?

Les også: Absolutt propaganda: NRK gir sitt bidrag til klimapanikken

Olje- og gassektoren har vært en vesentlig årsak til norsk velstand, og til at norske bedrifter og arbeidstakere kan ta seg råd til meningsløse happenings som Klimabrølet. De vil sage vekk den greinen som gjør at de kan holde på med tøyset sitt.

Vi brøles…

Er du en av de som er lei den kollektive ansvarsløsheten i norsk offentlighet? Tegn abonnement/medlemskap eller støtt Resett på andre måter.

Vipps 124526

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon