Hongkong har de siste ukene vært preget av store demonstrasjoner mot den Beijing-vennlige regjeringen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet i Hongkong har innført demonstrasjonsforbud og begrunnet det med sikkerhetsbekymringer, ifølge en aktivistgruppe.

I et brev til Civil Human Rights Front (CHRF) begrunner politiet beslutningen med frykt for at deltakere i demonstrasjonene vil begå «voldelige og destruktive handlinger». CHRF har stått sentralt i organiseringen av de store demonstrasjonene i Hongkong den siste tida.

Hongkong-politiet viser i brevet til at demonstranter har startet branner, satt opp veisperringer og tatt i bruk bensinbomber, stålkuler, murstein, spyd, metallstenger og andre hjemmelagde våpen.

annonse

En ny demonstrasjon har vært planlagt lørdag, som er femårsdagen for Kinas beslutning om å si nei til politiske reformer i Hongkong. CHRF varsler at gruppen vil anke politiets beslutning.

Torsdag kom det også meldinger om kinesiske militærstyrker på vei inn i Hongkong. Ifølge statlige medier i Kina er det snakk om en rutinemessig rotasjon, men frykten har vært økende for at hæren skal gripe inn mot demonstranter.

Hongkong har vært preget av massive protester siden juni, og millioner av innbyggere har demonstrert mot den Beijing-vennlige regjeringen.

annonse

Demonstrasjonene rettet seg først mot et omstridt lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon