USAs President Donald Trump anklages for å være ansvarlig for folkemord. Foto:Alastair Pike / AFP
annonse

Dr. Allen Frances får mikrofon av CNN, for å påstå at Donald Trump har flere dødsfall på samvittigheten enn Hitler, Stalin og Mao.

Allen J. Frances er en amerikansk psykiater. Frances tidlige karriere var ved Cornell University, hvor han etterhvert ble professor. I 1991 ble han leder for avdelingen for psykiatri ved Duke University. Nå har han blitt intervjuet av CNN.

Frances liker ikke at folk sammenligner Trump med pasienter som har mentale problemer:

annonse

– Jeg har kjent tusenvis av pasienter, nesten alle har oppført seg bra. Trump er ikke en av disse. Å sammenligne mentalt syke med Trump er en fryktelig fornærmelse (mot de mentalt syke) og de har nok av problemer og stigmaer i utgangspunktet.

– Å kalle Trump gal (crazy) skjuler det faktum at det er vi som er gale som har valgt ham, og enda galere som lar ham fortsette og utføre sin politikk.

– Trump er en like ødeleggende person som Hitler, Stalin og Mao i det siste århundret. Han kan være ansvarlig for flere millioner døde enn dem.

Les også: Dagbladet på lederplass: – Donald Trump er en rasist

CNN-journalist Brian Stelter får kritikk for å ikke irettesette påstandene fra Frances, men skylder på at han ikke hørte hva som ble sagt.

annonse

Her kan du se intervjuet med Dr. Allen Frances:

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.