16 av Epsteins anklagere møtte tirsdag i retten i New York for å forklare seg om de angivelige overgrepene milliardæren begikk. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To overvåkingskameraer ved avdøde Jeffrey Epsteins celle er ødelagte. Kameraene har blitt sendt til FBI for undersøkelser, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kameraene var rettet mot blant annet Epsteins celle, der han ble funnet død 10. august. En politikilde opplyser at kameraene er sendt til Quantico i delstaten Virginia, der en av FBIs hovedkontorer for kriminaletterforskning ligger, skriver Reuters.

Verken USAs justisdepartement, FBI og USAs føderale fengselsbyrå, som samtlige etterforsker dødsfallet, ønsker å kommentere saken.

annonse

66-åringen satt varetektsfengslet og var anklaget for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter gjennom en årrekke. Så ble han funnet død i høysikkerhetsfengslet.

Den føderale fengselsetaten sa raskt at han så ut til å ha tatt sitt eget liv. Den fikk medhold av rettsmedisineren i New York. Likevel har det versert en rekke konspirasjonsteorier rundt milliardærens dødsfall. Epstein hadde svært høy profil og hadde en rekke kjente og mektige personer i sin omgangskrets.

Både president Donald Trump, tidligere president Bill Clinton og Storbritannias prins Andrew har tidligere vært venner med Epstein.

annonse

En av Epsteins forsvarere hevdet at Epsteins skader tyder på at han ble drept – ikke at han begikk selvmord.

Milliardærens antatte selvmord har ført til skarp kritikk av fengselet som hadde ansvaret for ham. Fengselsdirektøren er overført til en annen stilling, og to voktere er permittert i kjølvannet av dødsfallet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon