Sveriges flagg vaier i vinden. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sverige rystes av en rekke grove kriminalsaker. Særlig har antallet voldtekter eksplodert.

Oppklaringsprosenten for anmeldte voldtekter er svært lav, noe som også bidrar til store mørketall, siden de fleste voldtekter ikke anmeldes. Og når først voldtekter oppklares og gjerningsmannen dømmes, så er straffene ofte lave.

Et eksempel på dette ser vi i en fersk dom fra Sverige, som omtales av Samhâllsnytt.

annonse

Les også: Sverige: Kaoskultur og oppløsning

Voldtok 12-åring til hun blødde fra underlivet

17 år gamle Mikael Shaba fikk lurt med seg en 12 år gammel jente ned i en kjeller. Der voldtok han jenta så brutalt at det medførte blødninger fra underlivet. Han skrøt senere av det som hadde skjedd til venner og bekjente.

annonse

Eskilstuna tingrett bedømmer at forbrytelsen skal straffes med en drøy ukes samfunnstjeneste og et antall samtaler med en sosialrådgiver.

Den unge jenta oppgir til politiet at hun visste hvem Shaba var, og at hun ble kontaktet via Snapchat. Hun oppgir at han kommer fra et annet land, men vet ikke hvilket land. Hun sier at Shaba kjente til at hun bare var 12 år gammel.

Jenta turde ikke fortelle foreldrene om voldtekten, men broren hennes fikk vite om det etter at han hørte Shaba skryte av hendelsen til sine venner.

Mikael Shaba nekter alt, og påstår jenta må ha skadet underlivet sitt selv. Han påstår også at det er hun som har spredd rykter om voldtekten.

En venninne som oppholdt seg i et tilstøtende rom så ikke selve voldtekten, men bekrefter at hun hørte skrik av smerte og andre underlige lyder. Hun oppgir i tillegg at offeret hadde veldig vondt når hun tisset i skogen etter overgrepet.

Offeret lider av psykosomatiske symptomer etter voldtekten, og har blant annet mistet mye av håret. Hun har vært i over 40 samtaler med psykolog.

Dommen

Retten slår fast at forbrytelsen har en strafferamme på minimum to år i fengsel, men på grunn av Shabas unge alder dømmes han til 100 timers samfunnstjeneste, som med 50 prosent strafferabatt reduseres til 50 timer. I tillegg må han delta i 15 samtaler om vold med en sosialrådgiver.

annonse

Mikael Shaba er tidligere dømt for å ha kjørt bil ulovlig.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon