VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mediekritiker og tidligere VG-redaktør, Bernt Olufsen kommer med kraftig kritikk mot sin tidligere arbeidsgiver i et debatt-innlegg.

– Sofie-saken handler om å få bekreftet en nærmest forhåndsbestemt definisjon av en hendelse. Den politiske journalistikken er dessverre full av slike tilfeller, skriver Bernt Olufsen i Medier24.

Ikke overrasket

annonse

Olufsen er midlertidig ikke overrasket over at et av VG ble felt av pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på fem av syv innklagede punkter i Vær Varsom-plakaten.

Uttalelsen fra Pressens Faglige Utvalg (PFU) framhever spesielt to sentrale punkter:

  •  Å gjøre premissene tilstrekkelig klare for kilder i intervjusituasjonen.
  •  Å opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen.

– Dette gjelder pressens møte med alle kilder, men kanskje i en utvidet forstand når det gjelder kilder som er uerfarne med journalistiske arbeidsmetoder.

– Arbeiderpartiet er ingen søndagsskole. I de færreste partier utkjempes kampen om lederverv og posisjoner så brutalt som nettopp her. Det kan handle om politiske motsetninger, men like ofte angripes personlige svakheter. Anonymt, i dekning av medienes kildevern. Hele Giske-saken er et eksempel på dette, mener Olufsen.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon