VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mediekritiker og tidligere VG-redaktør, Bernt Olufsen kommer med kraftig kritikk mot sin tidligere arbeidsgiver i et debatt-innlegg.

annonse

– Sofie-saken handler om å få bekreftet en nærmest forhåndsbestemt definisjon av en hendelse. Den politiske journalistikken er dessverre full av slike tilfeller, skriver Bernt Olufsen i Medier24.

Ikke overrasket

Olufsen er midlertidig ikke overrasket over at et av VG ble felt av pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på fem av syv innklagede punkter i Vær Varsom-plakaten.

Uttalelsen fra Pressens Faglige Utvalg (PFU) framhever spesielt to sentrale punkter:

  •  Å gjøre premissene tilstrekkelig klare for kilder i intervjusituasjonen.
  •  Å opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen.

– Dette gjelder pressens møte med alle kilder, men kanskje i en utvidet forstand når det gjelder kilder som er uerfarne med journalistiske arbeidsmetoder.

– Arbeiderpartiet er ingen søndagsskole. I de færreste partier utkjempes kampen om lederverv og posisjoner så brutalt som nettopp her. Det kan handle om politiske motsetninger, men like ofte angripes personlige svakheter. Anonymt, i dekning av medienes kildevern. Hele Giske-saken er et eksempel på dette, mener Olufsen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.