- Resett - https://resett.no -

Enighet i meklingen for sykepleierne

Nesten tre timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Dermed blir det ingen streik fra fredag morgen.

Partene hadde opprinnelig en frist til midnatt torsdag, men forhandlingene fortsatte på overtid. Klokka 2.45 ble det meldt om enighet mellom partene.

– Meklingen har vært krevende. Vi er glad for at minstelønnsvilkårene nærmer seg det sykepleiere i alle andre tariffområder har, men det er fortsatt en del som gjenstår, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

annonse

Forhandlingene har stått om sykepleiernes minstelønnsgaranti. Ifølge Norsk Sykepleierforbund (NSF) tjener sju av ti sykepleiere med mer enn ti års ansiennitet og som er omfattet av Pleie- og omsorgsoverenskomsten i NHO Service og Handel, mindre enn minstelønnsgarantien i de andre tariffområdene for norske sykepleiere.

NSF varslet at de i første omgang ville ta ut til sammen 49 sykepleiere i Oslo, Hordaland, Oppland og Troms i streik fra fredag morgen.

På den andre siden av forhandlingsbordet varslet arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel lockout for ett enkelt NSF-medlem dersom meklingen ikke førte fram.

annonse

– Vi er glade for at vi har kommet til enighet med NSF. Private institusjoner og bedrifter innen helse og omsorg har vært konkurransedyktige på lønn tidligere, og det skal vi fortsette å være, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474