Statsminister Erna Solberg (H) gikk i Pride paraden i Stavanger 2018. Nå ønsker NFF at fotballgutter helt ned i 8 år skal delta på årets parade. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Norges Fotballforbund (NFF) Rogaland oppfordrer samtlige klubber i kretsen til å delta på Pride-paraden 7. september.

«Stavanger på skeivå og Pride står for mye av det samme som Brodd vedrørende mangfold, toleranse og inkludering. Vi håper derfor at så mange som mulig (spillere, foreldre og søsken) har anledning til å kle seg i grønt denne dagen og representere Brodd i Pride», står det i en invitasjon som er sendt ut til foreldrene til 8 år gamle gutter i Brodd, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vi ønsker å bruke paraden til å vise at verken hets eller manglende aksept av homofile er akseptabelt i, eller rundt, fotballbanen, sier daglig leder Erik Løland i NFF Rogaland.

annonse

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

Kontroversielle standpunkter

Organisasjonen FRI står bak Pride. De arbeider politisk for kontroversielle politiske saker som legalisering av sexkjøp, eggdonasjon og surrogati, samt å normalisere polygami (å ha mer enn én ektefelle). Klubbutvikler i NFF, Lars Fisketjønn, sier han er klar over det finnes ytterliggående standpunkter i FRI, «men disse velger vi å ikke ta stilling til».

annonse

Kritisk feminist

– Jeg sier ikke at folk ikke skal gå i Pride, men folk bør sette seg inn i hva Pride står for politisk, sier kunstner og feminist Tonje Gjevnon, som ber foreldrene tenke seg om. Hun mener Pride handler om noe helt annet enn homofiles rettigheter.

– Er det ikke flott at fotballen engasjerer seg for de homofiles rettigheter?

– Selvfølgelig, men de homofile har oppnådd sine rettigheter allerede, det er ikke lenger dette som står på dagsordenen for Pride, mener Gjevjon.

I et debattinnlegg i juni skrev Gjevnon:

– Voksne menn/kvinner i lakk og lær og dragqueens har lite med lesbisk og homofil kjærlighet å gjøre (…) Jeg er helt for demonstrasjoner som handler om rettigheter, men voksne menn og kvinner som mener deres seksuelle fetisjer er av allmenn interesse, er ikke min kopp te.

Daglig leder i Brodd, Øyvind Jacobsen, avviser at klubben har planer om også å stille i 8. mars-toget:

– 8. mars-toget er mer paroler og politiske faner. Retten til å elske den du elsker er større enn politikk. Det er det viktigste i livet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon