Marian Abdi Hussein (SV), første norsksomalier på Stortingets talerstol. Foto: Stortinget
annonse
annonse

Kun to måneder etter at Marian Hussein ble Norges første hijab-bærende stortingsrepresentant, tar hun et oppgjør med «rasismen» i Norge.

Hussein har engasjert seg i en NRK-sak som handler om en 20 år gammel mann som må vente til han blir 25 år gammel før han kan tjene Norge i Forsvaret. Grunnen er at faren er kinesisk.

Michael Tetzschner er første nestleder i utenriks- og forsvarskomitéen på Stortinget, og fortalte i et intervju med NRK at hensynet til rikets sikkerhet overgår individuelle hensyn, i forbindelse med saken.

annonse

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi prøver å unngå at personer som ellers er helt utmerkede blir utsatt for press fra andre lands myndigheter. Slike situasjoner er beklagelig for de det gjelder, men hensynet til landets sikkerhet går foran individuelle ønsker, sa Tetzschner.

– Strukturell rasisme

At den 20 år gamle mannen må vente i fem år før han slippe inn i Forsvaret provoserer SV-politiker Marian Hussein. I en post på Twitter skylder hun på «statlig rasisme».

annonse

– Altså faen, strukturell rasisme lat (sic) deg ikke gjøre basic ting! Ikke får du jobb pga navn, ikke kan du leie bolig som student og fortsatt så må vi forholde oss te at (sic) statlig rasisme!, raser SV-politikeren.

I kommentarfeltet er det mange som reagerer på det voldsomme utbruddet og beskyldningene mot Norge. Et land som har belønnet Hussein med stortingsplass for kun to måneder siden.

– Dette har ingenting med rasisme å gjøre, skriver en person.

Han får støtte fra Filter-redaktør Harald Klungtveit.

– Dette er ikke rasisme, skriver han.

annonse

Marian Hussein kom til Norge fra Somalia i 1997 da hun var 10 år gammel.

I perioden som SV-politiker har hun ofte tatt et oppgjør med rasisme i Norge, og blant annet vært gjest hos NRK ved flere anledninger for å snakke om det angivelige problemet.

Hun har også rukket å stemple en ungdomspolitiker i Frp som rasist i den korte perioden hun har vært stortingsrepresentant.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon