Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD). Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

På siste måling fra Sentio har Sverigedemokraterna (23,5 %) gått forbi Socialdemokraterna (23,2 %). Alternativ för Sverige (AFS) har kommet opp i 1,1 prosent.

AFS’ partileder Gustav Kasselstrand sier til nettstedet Ingrid&Maria at han er overbevist om at hans parti ville ha fått enda mer støtte om det hadde vært riksdagsvalg i dag.

Det er ikke første gangen Sverigedemokraterna har inntatt ledelsen på meningsmålingene, men ved riksdagsvalget i fjor endte det opp som det tredje største partiet, og fikk rundt 18 prosent av stemmene.

annonse

Les også: Det svenske flertallet vil se samarbeid med Sverigedemokraterna

Partisekretær Richard Jomshof sier at han tror årsaken er at mange velgere ikke kjenner Sverigedemokraterna godt nok, og lar seg forlede når Socialdemokraterna angriper partiet.

Les også: Liberal svensk partitopp sammenlikner Sverigedemokraterna med nazister

annonse

At Sverigedemokraterna gjør det så bra på meningsmålingene nå mener Richard Jomshof har sin årsak i alle problemene i Sverige som kan kobles til innvandring, og at det går opp for folk at myndighetene ikke evner å håndtere dem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon