Illustrasjonsbilde av EU-flagget. REUTERS/Jon Nazca
Arbeidsledigheten i EU-landene var på 6,3 prosent i juli, samme nivå som måneden før. Inflasjonen var på 1 prosent og forventes å bli det samme i august.

Ledighetstallet for juli er lavere enn i samme måned i fjor, da den var på 6,8 prosent, viser tall fra EUs statistikkbyrå, Eurostat. 6,3 prosent er den laveste ledigheten som er målt i unionen siden de begynte å føre månedlig statistikk over arbeidsledigheten i 2000.

annonse

Eurolandene tangerte den laveste målingen siden 2008, men ligger høyere enn EU-gjennomsnittet med en ledighet på 7,5 prosent. Også det er likt med måneden før og lavere enn for ett år siden. Da var det 8,1 prosent arbeidsledige i de 19 landene som deler EUs fellesvaluta.

Eurostats inflasjonstall viser en prisvekst på 1 prosent i de tolv månedene fram til juli. Anslaget for august er også på 1 prosent. Mat, alkohol og tobakk er ventet å øke med 2,1 prosent i inneværende måned og dermed trekke inflasjonen oppover. Det blir i stor grad motvirket av et forventet prisfall på 0,6 prosent for energi.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.