Illustrasjonsbilde av EU-flagget. REUTERS/Jon Nazca
annonse
Arbeidsledigheten i EU-landene var på 6,3 prosent i juli, samme nivå som måneden før. Inflasjonen var på 1 prosent og forventes å bli det samme i august.
annonse

Ledighetstallet for juli er lavere enn i samme måned i fjor, da den var på 6,8 prosent, viser tall fra EUs statistikkbyrå, Eurostat. 6,3 prosent er den laveste ledigheten som er målt i unionen siden de begynte å føre månedlig statistikk over arbeidsledigheten i 2000.

Eurolandene tangerte den laveste målingen siden 2008, men ligger høyere enn EU-gjennomsnittet med en ledighet på 7,5 prosent. Også det er likt med måneden før og lavere enn for ett år siden. Da var det 8,1 prosent arbeidsledige i de 19 landene som deler EUs fellesvaluta.

Eurostats inflasjonstall viser en prisvekst på 1 prosent i de tolv månedene fram til juli. Anslaget for august er også på 1 prosent. Mat, alkohol og tobakk er ventet å øke med 2,1 prosent i inneværende måned og dermed trekke inflasjonen oppover. Det blir i stor grad motvirket av et forventet prisfall på 0,6 prosent for energi.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon