Ap-leder Jonas Gahr Støre har de siste dagene måttet bruke tid på å svare på investeringer han fram til nå har hatt i fond som investerer i private velferdskonsern. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Støre bør ikke bli dette landets øverste politiske leder. Og det har ingenting med hans investeringer å gjøre.

Enkelte i Ap er nå sinte på mediene og politiske motstandere for den siste tidens massive kritikk av Jonas Gahr Støre. Det er på sett og vis forståelig at mange er lei den siste tidens terping på Ap-lederens investeringer i privat eldreomsorg. 

Akkurat det er det lett å være enig i. Norge står overfor store utfordringer. Mange av de politiske sakene vi diskuterer koker til syvende og sist ned til vårt lands være eller ikke-være, som en streng innvandringspolitikk, kamp mot reelle miljøproblemer og orden i økonomien. Mange kommuner har enorme mangler i eldreomsorgen, slik at mange mennesker, som har arbeidet hardt i sine liv og bygget dette landet, rett og slett blir snytt for en fredelig og verdig tid når de synger på livets siste vers. Dette er ting vi må ha fokus på.

annonse

Les også: Støre setter moskéangrep i sammenheng med 22. juli

Prioriteringer

Men mediene har hatt andre planer. De har hatt andre prioriteringer, andre temaer de ønsker i offentlighetens søkelys. Så når det er kommet for en dag at Støre har hatt investeringer i et selskap som tar profitt for å drive med velferd, så er det mange, både i mediene og blant politiske motstandere, som kaster seg over ham som gribber. De ønsker å fremstille ham som en hykler.

Jeg tør påstå at vi i norsk debatt har mye viktigere ting å diskutere enn at Støre investerer i private velferdstjenester. Og vi har viktigere, mer aktuelle ting å kritisere Støre for. I kampen mot demoniseringen av innvandringskritikere er han en motstander.

annonse

Og her nytter det ikke for Ap-folk å tørke krokodilletårer og snakke om at man er «lei» kritikk mot partilederen sin. Jonas Gahr Støre er ikke en veldig høyt aktet politiker i en del miljøer, og skulle kanskje reflektere litt over hva som er årsaken til det. Det er slett ikke fordi han er rik og alt sånt, det tåler vi godt i vårt velstandssamfunn. 

Samme mynt

Nei, Jonas utsettes for heksejakt og demonisering, som noen i Ap uttrykker det, blant fordi han har vært så flink til å heksejage, demonisere og korsfeste selv. Folk husker sånt, og nå svares det med samme mynt, med rette eller ikke. 

Jonas Gahr Støre er blant de som både har tolerert og bidratt til å demonisere innvandringskritikere som Breivikyngler. Han har koblet innvandringskritiske standpunkter til hatet som skapte grobunn for terroren 22. juli, 2011. Under hans ledelse er venstresiden blitt mer identitetspolitisk, og de radikale har vokst på de moderates bekostning. 

Vi kan se lenge etter et oppgjør med nazistemplingen på denne fløyen. Mange har reist disse bekymringene før, mange har oppfordret venstresiden til å ta et oppgjør med denne mobbingen, stemplingen og fremmedgjøringen av folk som er bekymret for høy innvandring og islam. Noe slikt oppgjør har aldri kommet, ikke en antydning til det engang. 

annonse

Les også: Brundtland mener Støre har hatt uflaks

Holdning og handling

Man fortsetter snarere i samme tralten. Etter moskéangrepet i Bærum nøres det igjen opp under hat mot meningsmotstandere i innvandringssaken, ved å indikere at innvandringskritikeres holdninger og meningsytringer inspirerer til vold hos andre. Det er mye mer aktuelt og interessant å debattere dette, og kritisere Støre for å bidra til det, enn å snakke om en mikroskopisk investering i privat eldreomsorg på 84 kroner, som Støre sikkert ikke var klar over engang.

Jonas Gahr Støre og Ap mener muligens godt, men vi kan aldri glemme partilederens ufattelige feighet og underdanighet overfor mørkemenn i forbindelse med karikaturstriden, hvordan han kastet Vebjørn Selbekk til hundene, og hvordan man har bidratt i demonisering av Sylvi Listhaug, og skamløst klistret Breivikstemplet på henne. Slik agerer ikke en statsminister. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon