- Resett - https://resett.no -

Erdogan truer igjen med å invadere Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å invadere Syria i løpet av få uker om ikke en sikkerhetsbuffer snart blir opprettet.

– Tyrkia har ikke mye tid eller tålmodighet igjen, sa Erdogan lørdag om en såkalt sikkerhetssone som er planlagt sammen med USA i det nordlige Syria.

I en tale til kadetter i Ankara sa han at Tyrkia snart iverksetter sin egen plan om ikke Tyrkia snart har fått kontroll over sonen som USA og Tyrkia ble enige om å opprette for flere uker siden.

annonse

Formålet med buffersonen er å redusere spenningen mellom Tyrkia og de kurdiske styrkene i Syria som USA støtter, men som Tyrkia kaller terrorister.

Erdogan har siden i fjor gjentatte ganger truet med å iverksette en offensiv mot de kurdiske YPG-styrkene på østbredden av Eufrat-elva, men har likevel nølt fordi det ville bringe tyrkiske soldater i konflikt med amerikanske soldater.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826