Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg besøker Bekkelagshjemmet for å lansere byrådets nye strategi for urbant landbruk. Her sammen med en av de fire hønene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er viktig at også vi som bor i by vet hvor maten vår kommer fra, sier miljøbyråd Lan Marie Berg.

Miljøpartiet de Grønne (MDG) vil ha et urbant landbruk. Planen er å omgjøre Oslo til å bli verdensledende på urbant landbruk.

– Med denne strategien vil vi skape mer landbruk i Oslo. Urbant landbruk gir oss ikke bare mat, men det bidrar til å øke forståelsen for hvor maten kommer fra, samt at blomsterenger og parker gjør byen grønnere, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) til Nettavisen.

annonse

Les også: Lan Marie Berg: – Vi trenger flere grøntområder og trær for å unngå oversvømmelser

Hun ser for seg at byrådet tillegger for matproduksjon og urbant husdyrhold. De kan omgjøre flere grå områder grønne med urbant landbruk. Alt fra parsellhager, blomsterenger, grønne tak, spiselige vekster, insektshotell og insektsvennlige planter.

– Vi vet at mange biearter og andre pollinerende arter er truet. Med denne strategien skal vi skape bedre levevilkår og gode møteplass både for mennesker og insekter, påpeker Berg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon