Nord-Koreas førsteviseutenriksminister Choe Son Hui kritiserer USAs utenriksminister Mike Pompeo. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En nordkoreansk toppdiplomat refser USAs utenriksminister Mike Pompeos kommentarer om landet. Diplomaten sier at håpet for møtet i Washington svinner hen.

Nord-Koreas førsteviseutenriksminister Choe Son Hui sier at Pompeos «tankeløse» utsagn kun bidrar til økt forakt mellom nordkoreanere og amerikanere.

– Våre forventninger til dialog med USA forsvinner gradvis og vi blir tvunget til å revurdere alle tiltak vi har gjort så langt, sier hun.

annonse

I en tale foran amerikanske krigsveteraner i delstaten Indiana, sa Pompeo at Trump-administrasjonen er tydelig på at «Nord-Korea lovløse oppførsel ikke blir ignorert».

– Vi er veldig nysgjerrige på bakgrunnen for Pompeos uttalelse. USA bør ikke fortsette å teste vår tålmodighet med utspill som irriterer oss, dersom de ikke ønsker bitre konsekvenser som de vil angre på, sier Choe.

Kim har i sommer skutt opp minst sju raketter. Mot slutten av august bekreftet Nord-Korea at de har testet en «superstor» utskytningsrampe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon