Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: Scanpix
annonse
annonse

Alexandria Ocasio-Cortez, forteller at hun har våknet flere ganger midt på natten klokken 03.30 i frykt for de negative effektene klimaendringer har på verden.

Fox News melder at Ocasio-Cortez har en ekstrem angst over tilstanden til klimaet, og at tanken på å leve i fremtiden «fyller henne med frykt». Dette kom fram da hun livestreamet og svarte på spørsmål fra seerne på sin Instragram-kontoen på onsdag.

– Selv når jeg var på ferie, så våknet jeg opp midt på natten, klokken 03.30, kun på grunn av frykt for klimaforandringer, sa hun.

annonse

Sykdommer

Ocasio-Cortez forklarer videre at sykdommer som har ligget i dvale tusenvis av år, kan gjenoppstå som en konsekvens av at flere isbreer smelter som følge av klimaforandringene.

Les også: Pernille (12) har kronisk klimaangst

annonse

– Det er mange sykdommer som er frosset ned i noen av disse isbreene. Vitenskapspersoner frykter at det er et potensial for at mange gamle sykdommer vil kunne spre seg fra disse smeltede isbreene.

Familieliv

Den profilerte ferske demokratiske kongresskvinnen fra New York sa også at hun sliter med å balansere arbeidslivet, og hevdet at klimaforandringer muligens kan påvirke hennes evne til å ha en familie.

– Jeg er 29 år. Jeg sliter virkelig noen ganger med ideen om hvordan jeg kan være politiker og potensielt ha en familie i klimaendringens tid. Og det skremmer meg virkelig. Det kan være veldig, veldig skummelt, sa hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon