Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: Scanpix

Alexandria Ocasio-Cortez, forteller at hun har våknet flere ganger midt på natten klokken 03.30 i frykt for de negative effektene klimaendringer har på verden.

annonse

Fox News melder at Ocasio-Cortez har en ekstrem angst over tilstanden til klimaet, og at tanken på å leve i fremtiden «fyller henne med frykt». Dette kom fram da hun livestreamet og svarte på spørsmål fra seerne på sin Instragram-kontoen på onsdag.

– Selv når jeg var på ferie, så våknet jeg opp midt på natten, klokken 03.30, kun på grunn av frykt for klimaforandringer, sa hun.

Sykdommer

Ocasio-Cortez forklarer videre at sykdommer som har ligget i dvale tusenvis av år, kan gjenoppstå som en konsekvens av at flere isbreer smelter som følge av klimaforandringene.

Les også: Pernille (12) har kronisk klimaangst

– Det er mange sykdommer som er frosset ned i noen av disse isbreene. Vitenskapspersoner frykter at det er et potensial for at mange gamle sykdommer vil kunne spre seg fra disse smeltede isbreene.

Familieliv

Den profilerte ferske demokratiske kongresskvinnen fra New York sa også at hun sliter med å balansere arbeidslivet, og hevdet at klimaforandringer muligens kan påvirke hennes evne til å ha en familie.

– Jeg er 29 år. Jeg sliter virkelig noen ganger med ideen om hvordan jeg kan være politiker og potensielt ha en familie i klimaendringens tid. Og det skremmer meg virkelig. Det kan være veldig, veldig skummelt, sa hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.