Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge (IRN) besøker den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum etter fredagsbønnen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
Politidirektoratet møtte torsdag muslimske organisasjoner etter angrepet mot en moské i Bærum. – De var ydmyke og preget av alvoret, sier lederen i Islamsk Råd.
annonse

Det var Islamsk Råd Norge (IRN) som tok initiativ til møtet med både Politidirektoratet og PST, skriver Klassekampen. På møtet var ett av de sentrale spørsmålene hvorfor muslimske ledere og moskeer ikke var blitt informert om at PST i juni endret farenivået for angrep mot muslimske mål fra «lite sannsynlig» til «mulig».

– De forklarte at dersom de hadde hatt informasjon som gikk på konkrete angrep, ville de tatt det opp. Det de gjorde var en mer generell justering på grunn av økt aktivitet fra høyreekstreme og at den ikke var rettet mot bare muslimer og moskeer, men innvandrere mer generelt. Vi fortalte dem at vi likevel mener at når sånt forekommer, vil vi ha informasjon, sier IRN-leder Abdirahman Diriye til avisen.

Han sier de ikke fikk noen beklagelse for at denne informasjonen ikke ble videreformidlet til de ulike paraplyorganisasjonene.

annonse

– Nei, ingen konkret beklagelse. De var ydmyke og preget av alvoret i situasjonen, sier Diriye.

22 år gamle Philip Manshaus er siktet for terror i forbindelse med angrepet mot moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum lørdag 10. august. Han er også siktet for drapet på sin stesøster, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17), noe som skjedde før moskéangrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon