- Resett - https://resett.no -

Raser mot Listhaug etter Facebook-post: – Absolutt alt er galt med den

Sylvi Listhaug pekes av Siv Jensen ut som ny leder i partiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nok en gang skaper et av Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg sterke, emosjonelle reaksjoner.

Torsdag delte eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug en post på Facebook med et bilde av en båt full av migranter, sammen med et politisk budskap om at Norge ikke skal ta imot båtmigranter. Innlegget har vekket sterke reaksjoner.

annonse

For eksempel går advokat Brynjar Meling hardt ut mot Erna Solberg i en Twitter-melding. Han klandrer statsministeren for å ha gjort Listhaug til minister.

– Alt er galt med den posten. For det første, så tror jeg at vi alle – ved å hjelpe flyktninger – hadde fått det godt med oss selv – og dermed en «enklere hverdag». Dernest er det å snakke om «migranter» et forsøk på å distansere og objektivisere mennesker, som i sin nød risikerer livet for å få et bedre liv for seg og sine barn, ved å forsøke komme seg over havet, utdyper Meling overfor Medier24 [1]. 

Les også: Sylvi Listhaug: – Vindmøller er svineri [2]

annonse

Desperasjon

Heller ikke Rødt-leder Bjørnar Moxnes later til å være imponert over Listhaugs post.

– Nå begynner Frp og Listhaug å bli desperate, og det kan en jo forstå, for det går elendig med dem på meningsmålingene. Folk flest ser at Frp gir skattekutt til de rike og bompenger til vanlige folk, og har fått nok. Så derfor trekker Listhaug innvandrerkortet, men jeg tror ikke særlig mange går på den, sier han til Medier24.

Også kommunikasjonssjef Emil André Erstad i Den norske Helsingforskomite stiller seg negativ til Listhaugs innlegg, og kaller det «perverst» i en post på Twitter.

– Skjerp dere

annonse

Listhaug får støtte fra partikollega Jon Helgheim, som sitter på Stortinget og er Frps innvandringspolitiske talsperson. I en post på Facebook minner han om at en mer restriktiv linje overfor båtmigranter sørger for at færre migranter drukner i Middelhavet.

– Den politikken vi har kjempet for i Middelhavet, som ble kraftig kritisert i 2015, er nå gjennomført. Grensene patruljeres, redningsbåtene er så godt som borte og migranter settes i land der de reiste fra. Nå drukner nesten 3000 færre i Middelhavet hvert år. 3000 sparte menneskeliv, skriver Helgheim.

Han later ikke til å ha stor forståelse av kritikken mot Listhaug og Frp.

– Noen vil likevel tilbake til den politikken som koster tusenvis av menneskeliv og som vil undergrave norsk innvandringspolitikk, fordi de selv skal føle seg bedre. Det er dette som er godhetstyrrani. Nå får de skjerpe seg!

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474