Cuesta Barriga, Chile 20080124: Skipsreder Dan Odfjell sr. (t.v.) tok imot kronprins Haakon på Odfjell Vingård. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
annonse
annonse

Dan Odfjells ytringer etter 22.juli har ført til at politiske partier boikotter debatt.

SV, MDG og Rødt boikotter en debatt i Forum kino i regi av Salt bergenskirken.

Årsaken er at Dan Odfjell, spaltist i Resett, er medeier av kinoen. De mener Odfjell har gjort seg uheldig bemerket, særlig i debatten etter terrorangrepet på Utøya, melder Beregnsavisen.

annonse

I SVs partiprogram hevder de at ytringsfrihet er «demokratiets livsnerve», og at de forsvarer alles rett til ytringsfrihet.

– En fri samfunnsdebatt er demokratiets livsnerve. Å forsvare ytringsfriheten er å styrke folkestyret. Det innebærer å forsvare retten til ytringer også når de kan oppleves som sårende eller krenkende, også ytringer som fremmer holdninger SV vil bekjempe. Å hindre eller motarbeide at slike ytringer kommer til uttrykk i offentligheten, er ikke veien å gå for å vinne fram i kampen for mangfold, toleranse og likeverd, skriver SV.

Det står ingenting i partiprogrammet om Dan Odfjells ytringer, men hans ytringer er grunnen til at SV nå boikotter en debatt.

Romskipet dukket ikke opp

For to uker siden boikottet musikkbandet «Romskip» åpningsfestivalen av Forum Scene. Også de uttalte at det var på grunn av Resett-spaltist Dan Odfjell.

– Vi vil ikke bli assosiert med de holdningene han forfekter gjennom Resett. Vi vil ikke ha noe med verken han eller Resett å gjøre. Vi har ikke noe annet valg enn å trekke oss fra konserten, sa Adem Kollen, vokalist i bandet Romskip til Medier24.

Ytringsfrihet er den friheten alle mennesker har til å ytre seg ved å gi uttrykk for det de mener og ønsker å si noe om. Siden slutten av 1700-tallet er den ansett for å være en menneskerettighet, og den har et sterkt vern i både nasjonale og overnasjonale lovverk.

Ytringsfriheten omfatter friheten til å formidle ideer i ytring eller handling og til å velge å ytre seg eller la være. Dette gjelder også friheten til å motta andres ytringer. Det siste kalles ofte informasjonsfrihet.

Er du en tilhenger av ytringsfrihet kan du melde deg inn i Ytringsfrihetsorbundet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon