Ordfører Monica Nielsen forteller at Alta er i sorg etter helikopterulykken lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Alta er i dyp sorg etter helikopterulykken som kostet fem av byens unge livet, sier ordfører Monica Nielsen. Frp-politiker Ronny Berg mistet både sønnen og en niese.

– Livet er så jævla urettferdig. Masse flott ungdom som hadde hele livet sitt foran seg, og nå er dem borte, skriver Berg i et innlegg på Facebook søndag.

Han mistet sin eldste sønn Kevin og en niese i helikopterulykken lørdag, som i alt kostet seks mennesker livet. Fem av dem var unge mennesker i 20-årene fra Alta. Også den svenske piloten omkom i ulykken.

annonse

– Vi får leite etter styrken sammen, når livet føles rasert og helt tomt, skriver Berg, som er sentralstyremedlem i Frp og gruppestyreleder for Frp i kommunestyregruppa i Alta.

Både Frp, Høyre og Senterpartiet i Alta innstiller valgkampen foran kommunestyrevalget om en uke på grunn av ulykken.

– Dyp sorg

Alta er en by i dyp sorg, sier Alta-ordfører Monica Nielsen til NTB.

– Dette er unge mennesker som er helt i begynnelsen av voksenlivet. Hele Alta-samfunnet bærer preg av dette, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe dem som er berørte av dette, sier Nielsen til NTB.

annonse

Kommunen har nå stilt alle nødvendige ressurser til disposisjon for dem som trenger helsehjelp eller noen å snakke med, opplyser hun. Lørdag kveld satte kommunen ned et kriseteam i Alta.

Ulykken skjedde lørdag ettermiddag i forbindelse med Høstsprell-festivalen i Alta. Der fikk deltakerne tilbud om helikopterturer til 500 kroner per person for å se området fra lufta.

Resten av festivalen ble avlyst etter ulykken, og søndag ble alle som har arbeidet med festivalen i Alta, invitert til en minneseremoni.

– Veldig mange kjenner de omkomne, sier festivalsjef Stig Anton Eliassen til NTB.

Etterforskning i gang 

Tre personer fra Statens havarikommisjon ankom søndag morgen Alta og startet undersøkelser på stedet sammen med politiet for å finne årsaken til den tragiske ulykken.

annonse

– Vi vil gjøre de nødvendige undersøkelsene utover søndagen og morgendagen for å få oversikt og kunne koordinere det videre arbeidet, sier direktør William J. Bertheussen tilAltaposten.

Han sier at arbeidet på stedet er krevende, og at undersøkelsene kommer til å ta tid. Etterforskningen skal styrkes med ytterligere tre eller fire personer mandag.

Også flyprodusenten Airbus Helicopters varslet søndag at de sender et teknisk team til Alta for å yte støtte til Havarikommisjonen.

Luftfartstilsynet og politiet nedla søndag fly- og ferdselsforbud i området der helikopterulykken skjedde.

På bakken

Selskapet Helitrans, som eier ulykkeshelikopteret, opplyste søndag at de setter alle sine helikoptre midlertidig på bakken etter ulykken.

– Det er veldig vondt. Det er ikke så mye annet å si enn at dette er tunge tider, sier Helitrans-leder Richard A. Simonsen til Dagbladet. Selskapet har opprettet et kriseteam for å ivareta pilotens kolleger.

Ulykkeshelikopteret var et splitter nytt helikopter av typen AS350 (senere omdøpt til H125).

Nødetatene fikk melding om ulykken ved 17-tiden lørdag, og kunne halvannen time senere bekrefte at fire av de seks om bord hadde omkommet. En person ble fløyet til sykehus, men døde som følge av skadene. En savnet person ble bekreftet omkommet ved 20.30-tiden.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon