Foto: Privat
annonse
annonse

Avisa Nordland og Bergens Tidende blir utsatt for krass kritikk etter å ha publisert leserinnlegg fra en mann som også har skrevet innlegg i Resett.

Skribenten John Glenn Robertsen har fått sine leserinnlegg publisert i ulike publikasjoner. Nå er Bergens Tidende og Avisa Nordland blitt gjenstander for kritikk, fordi Robertsen, som de har sluppet til i sine spalter, også har hatt innlegg på trykk i Resett.

Lørdag hadde BT publisert et debattinnlegg skrevet av John Glenn Robertsen, som handlet om FNB og partilederen Trym Aafløy. I innlegget roses Aafløy som «rett mann til rett tid», og det konstateres at FNB vil gjøre det godt ved det kommende kommunevalget. 

annonse

At BT har valgt å publisere innlegget vekker reaksjoner. Stortingsrepresentant Eigil Knutsen (Ap) fra Hordaland har delt artikkelen på Twitter, i en post der han hevder at Robertsen sprer Ap-hat og konspirasjonsteorier i Resett.

Les også: Når Resett stemples som høyreekstremister, er målet å brunsverte innvandringskritikere

annonse

Konspirasjonsteorier og hat

Knutsens utsagn vekker reaksjoner, og flere påpeker overfor politikeren at Robertsen ikke er skribent i Resett mer enn han er skribent i BT, og at det ville være illiberalt å nekte Robertsen å ytre seg i BT, bare fordi han har hatt gjesteinnlegg på trykk i Resett.

– Du misforstår. Jeg reagerer ikke på innholdet i dette innlegget, men at en person som jevnlig sprer farlige konspirasjonsteorier og hat på et mildt sagt ekstremt nettsted jevnlig også skriver i BT, repliserer Eigil Knutsen i et svar.

– Jeg tror de mange av oss som blir utsatt for det Resett-gjengen stadig lirer av seg hadde satt pris på om dere i det minste opplyste leserne deres om at innsenderen er skribent i Resett, fortsetter han. 

Kritikk fra Rødt

Eigil Knutsen er imidlertid ikke den eneste politikeren som har bitt seg merke i at John Glenn Robertsen ytrer seg i andre publikasjoner enn Resett. I et leserinnlegg i Avisa Nordland går gruppeleder Sofie Marhaug i Rødt, som er listetopp i Bergen, hardt ut mot Robertsen. Hun forstår ikke hvordan AN kan publisere tekster skrevet av ham.

– Det er med stor forundring jeg registrerer at Avisa Nordland har tatt inn flere innlegg av en viss John Glenn Robertsen. Han er – meg bekjent – bosatt i Bergen og blir åpenbart provosert av mine lokalpolitiske utspill.

«Fantasifulle forestillinger»

annonse

I innlegget skriver Marhaug at hun er lei av at sosialister henges ut og kritiseres for å støtte muslimsk masseinnvandring, og drar en lite diskré parallell mellom dagens debattklima og forholdene under 1930-årene. 

– Jeg, og mange med meg, er mildt sagt lei av disse konspiratoriske og farlige vrangforestillingene. Jødebolsjeviker og kulturmarxister – det er den samme fantasifulle forestillingen om hvordan Europa er under angrep utenfra, ved hjelp fra illojale sosialister. I 2019 som i 2011 og på 30-tallet.

Marhaug mener at John Glenn Robertsen har vist forargelse når han har uttrykt seg negativt om hennes omtale av organisasjonen SIAN. Marhaug var nemlig en av dem som i en forbindelse med en demonstrasjon mente at SIAN burde nektes å demonstrere på kommunal grunn i Bergen. For dette har hun måttet utstå kritikk, fra blant andre John Glenn Robertsen.

– At AN velger å trykke hans innlegg, er meg en gåte. Ikke bare fordi debatten er relativt uinteressant for en nord-norsk regionalavis, men også fordi det er uansvarlig av avisen. AN gjør seg til talerør for Resetts kampanjejournalistikk mot antirasister, samtidig som avisen legitimerer usanne fremstillinger av SIAN, hevder Marhaug.

Tar kritikken med ro

John Glenn Robertsen sier til Resett at han synes det er spesielt av Sofie Marhaug å kritisere AN for å slippe ham til hos seg.

– Både Avisa Nordland og Bergens Tidende har gitt meg mye spalteplass i flere år, og det synes jeg er bra. Hva gjelder Rødts representant i Bergen så er det jo litt spesielt at vedkommende skriver et debattinnlegg i AN, for der å kritisere AN-redaksjonen for å slippe mine synspunkter til. Sofie Marhaug lager et nummer ut av at jeg ikke bor i Nordland, men i Bergen. AN har bekreftet at jeg bor i Bergen, og så langt har det ikke vært til hinder for at jeg får spalteplass der, sier Robertsen

– Jeg tar det med knusende ro at en erkekommunist påstår at jeg sprer konspirasjonsteorier. Arbeiderpartiet og AUF har jeg alltid sett skjevt på de siste 30 årene.

Les også: Innvandringskritikere vinner debatten med argumenter, ikke med mistenkeliggjøring

Marginal gruppering

Robertsen stiller seg også uforstående til påstandene Sofie Marhaug fremmer om ham og hans kritikk av hennes SIAN-standpunkt.

annonse

– Hva gjelder SIAN så ordla jeg meg slik at det var klart at jeg ser på de som en marginal gruppering med liten oppslutning, og at de har liten påvirkning på folk flest. Om man sympatiserer med SIAN eller ei; de virker temmelig amatører. Dette er noe jeg også skrev, slår han fast.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon