Lensmann Øyvind Lorentzen under pressemøtet søndag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er for tidlig å si noe om årsaken til helikopterulykken, opplyser lensmann Øyvind Lorentzen i Alta. Planen er å hente ut de omkomne i løpet av søndagen.

– Arbeidet er veldig krevende, sa lensmannen på et pressemøte søndag ettermiddag.

Politiet jobber nå med å få fraktet de omkomne ned fra ulykkesstedet.

annonse

– Vi håper å få dem ut i dag, sier Lorentzen.

Ikke låse seg

Parallelt jobbes det med taktisk etterforskning som vitneavhør og sikring av tekniske spor som videoer. I tillegg har politiet utvidet søkeområdet for å lete etter gjenstander som kan ha falt fra helikopteret.

– Vi vil ikke låse oss til én teori, men går bredt ut for å være helt sikker på at vi ikke overser noe, sier Lorenzen til NTB.

Søndag arbeidet tre personer fra Kripos og tre personer fra Havarikommisjonen på stedet. Senere søndag ankommer ytterligere to personer fra Kripos. Arbeidet på stedet kan vare helt fram til tirsdag, ifølge lensmannen.

annonse

I tillegg er det ventet fire personer fra Frankrike mandag, blant dem representanter for helikopterprodusenten Airbus, motorprodusenten og den franske havarikommisjonen.

– Ikke nødmelding

Lensmannen er foreløpig sparsom med detaljer om ulykken, men sier at det så vidt ham bekjent ikke ble sendt ut noen nødmelding fra helikopteret.

Seks personer omkom i helikopterulykken på fjellet Skoddevarre lørdag ettermiddag, én av dem etter å ha blitt fraktet til sykehus. Ulykken skjedde i forbindelse med sightseeingturer under festivalen Høstsprell.

– Vi har sikre opplysninger om dem som var om bord, sier lensmannen Lorentzen.

Navnene på de omkomne er så langt ikke frigitt.

annonse

– Politiet jobber med den formelle identifisering, som vil ta noe tid, sier Lorentzen.

Kripos og Havarikommisjonen skal delta på en ny pressekonferanse senere søndag.

Luftfartstilsynet: Så langt ingen tegn på teknisk svikt

Luftfartstilsynet har foreløpig ikke fått opplysninger som kan tyde på teknisk svikt ved helikopteret som styrtet i Alta.

– Det er så langt ikke noe som indikerer teknisk svikt, sier avdelingsdirektør Wenche Olsen i Luftfartstilsynets fagavdeling til NTB.

Derfor er det heller ikke noe som tilsier at alle helikoptre av samme type som ulykkeshelikopteret, et splitter nytt helikopter av typen AS350 (senere omdøpt til H125), bør settes på bakken, sier Olsen.

– Men vi følger Havarikommisjonens arbeid tett og vil ta en ny vurdering dersom bildet endrer seg, sier hun.

Luftfartstilsynet vil bistå politiet og Statens havarikommisjon med blant annet teknisk ekspertise ved behov, opplyser Olsen.

annonse

Seks personer, fem unge Alta-væringer og en svensk pilot, mistet livet i helikopterulykken lørdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon