Foto: NTB Scanpix
Miljøpartiet de Grønne (MdG). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

MDG-Une er høy på seg selv om dagen. Partiet ligger an til å bli på størrelse med Ap i Oslo. De kan mest sannsynlig, med velgernes velsignelse, fortsette å rasere byen.

Gudene må vite hvordan nachspielet var, der ledelsen partikollektivt må ha godkjent at partiets talsperson gjorde et melonstunt mot Sylvi på VG-TV. Hun legger en diger fallos av en melon frem i studio, siden det ifølge henne ikke går an å diskutere med Sylvi. Logikken er at da kan de heller spise vannmelon.

Kort avsporing: Skulle ikke 100.000 brøle for klimaet i Oslo? Ifølge Aftenposten møtte et sted mellom 6000 og 8000 opp for å forurense luften med ulyder. Det er generøse tall, ifølge andre. De fleste som skrek, var barn. Selv VG så hvor flaut det var. De intervjuet svært forsiktig noen tiåringer om hva de hadde på parolene «sine». Nøyde seg med det. Hysj …

annonse

Les også: La ut Vippsen til «Klimabrølet»: – NRK undergraver sin egen troverdighet

MDGs talsperson slenger fallosen opp på disken

Omtrent samtidig som barn hviner for klimaet, løfter Une Bastholm opp en fallos av en vannmelon på debattaburetten hun deler med Sylvi Listhaug på VG-Tv. Hun fikler under det hun nå definerer som kjøkkenbenkeplater. Sylvi bruker tiden MDGs talsperson forsvinner under «kjøkkenbenken» til å snakke sak. Hun klarer å snakke som om Bastholm faktisk var der.

Men det ser underlig ut. Latterlig. Og det er nok Basthols taktikk – at hun og Sylvi ikke er like gode, at det ikke verdt å debattere med en som ikke har forstått noen ting om miljøet. Men den som virkelig ser latterlig ut er Bastholm.

MDGs talsperson kommer opp fra under benken, begynner å skjære i fallosmelonen. Hun vil gi to munnfuller til programlederen og Sylvi. Programlederen tar den i hånden, Sylvi takker nei. Ingen spiser. Sylvi påpeker at det er å avspore debatten siden Une ingen argumenter har.

Une Bastholm sier at hun og Sylvi er på forskjellige planeter. Grei metafor. Men for Bastholm er det det samme som at hun ikke kan debattere med Sylvi. For de er jo uenige. Da kan de heller bruke VG og folkets tid på å spise vannmelon sammen. Her gasser det ut nedlatende retorikk. Men Sylvi synes å foretrekke å spise dessert hjemme, etter offentlige debatter. MDGs fallos får ligge i fred på VGs debattaburett.

annonse

Debatten blir sølete med MDG

Hvem vil spise vannmelon på direkten? Det er noe av det mest klissete og sølete man kan ha i seg. Verre en taco. Et jafs og hele intervjudressen må til rens. Og hvor rart er det ikke å spise i offentlige sammenhenger, med kamera på seg? Det er både trygt og hyggelig å spise i godt selskap, men fornedrende når fintfølelsen selvsagt ikke er skrudd på hos de som sitter og glaner i de tusen hjem. Tenk overskriftene som hadde kommet om Sylvi hadde tatt imot en vannmelon fra MDG? Eller verre: Om Sylvi hadde sølt sosialistrød vannmelonsaft ned kinnet, slik man jo gjerne gjør om man spiser vannmelon.

Du gjør deg til, Une Bastholm. Du er høy på vislende fisebrøl og meningsmålinger. Sylvi: Jeg savner deg slik du var i denne debatten. Nå må du få slippe ordentlig til igjen. Du har sont for lenge i villaeier og Rødt-leder Moxnes’ fengsel. Jeg vil, ja jeg vil, virkelig stemme på deg i 2021. Helst som partilederemne.

Les også: Har juristene i Oslo politidistrikt begynt å vise «muskler» i saker relatert til Utlendingsloven? (+)

Bom

Jeg mente å skrive mye om dette «klimabrølet». Men det kom ikke noe særlig lyd. Det er uansett ufint å skrive negativt om barn. Selv ungdommen Greta Thunberg bør få lov til å se på førsteklassepensumet i naturfag på videregående i fred. Det var flest barn som brukte brøleretten. Men du kan ikke brøle uten bass.

Det som er ille, er at MDGs talsperson (såkalt leder) heller ikke har dybde i seg, i voksen alder. Hun er så høy på vannmelondrømmerier at hun tror hun kan ta over VGs studio med en fallos av en vannmelon. At hun kan fornærme hvem vil hun. Men hun står igjen som en mobber. Bastholm leder et parti som ikke er villige til å ta en debatt hvis debattmotstanderen «er på en annen planet». Hvordan definerer man det? Alle så at de to homo sapiens-kvinnene befant seg to meter fra hverandre, i samme studio, på samme planet. Og de søker begge makt. På denne planeten.

annonse

Dronning Lan, av Oslo

Nei, i Oslo blir MDG omtrent jevnstore med Ap. Det vil bli snakk om at Lan Berg burde bli byrådsleder. Dronning Lan, med Knekt Trædal som deler ut rasistkort på Twitter. Meningsmålingene gir MDG løfter om enorm makt. De har rasert Oslo i fire år, og det som et relativt lite parti i skyggen av Ap. Tenk bare hva de kan komme til å sette i gang av dystopiske prosjekter om de blir jevnstore med det gamle kommunistvennlige partiet Ap? Et virus fordobler seg fort.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon