Eiendomsinvestor Olav Thon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Milliardæren Olav Thon kommer med skarp kritikk av arbeidsmoralen til dagens ungdom og deres mangel av glede for arbeid.

– Det er noe skremmende nå til dags at man først og fremst vil passe på sine egne rettigheter til å ha fridager og reise, sier Thon og peker på ungdommen og trenden ved at flere velger seg friår etter skolegangen.

– Bevare meg vel, når man har gått på skole i 13 år, og så tar man seg en jordomseiling. Det har jeg fortjent, sier de, men de har ikke fortjent en ting, sier Thon til E24.

annonse

Feil fokus

– Jeg tror også at dette fokuset på at man ikke gjør noe, om man ikke får godt nok betalt, er en farlig utvikling, sier Thon.

Les også: Olav Thon (96): – Å kunne bevege seg fra sitt hjem til der man ønsker å dra i bil, er en velsignelse

På scenen ved Thon Hotel Opera spøker Thon – Når jeg nå går mot mitt 97. år, betraktes jeg nærmest som et dyr.

annonse
Olav Thon og Sissel Berdal Haga Thon giftet seg på hotel Bristol. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Den nygifte Thon åpner opp for at dette blir hans siste år

– Jeg hadde trodd at jeg skulle fortsette til jeg er 100, men nå har jeg fått noe trøbbel med knærne, det er noe ordentlig skitt, så jeg vet ikke hvor mye det vil hindre meg. Jeg har som mål om at jeg skal fullføre året, og kanskje ett eller to år til, sier han til E24

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon